Potrudite se pronaći situacije prema kojima ćete osjećati zahvalnost

Zahvalnost je jedan od osnovnih sastojaka sretnog i ispunjenog života, a baš kao i sve u životu i osjećaj zahvalnosti može se izvježbati. Usmjerimo li svoju pažnju na ono što nas čini sretnima vrlo brzo ćemo se osjećati bolje.

Kako bismo negativne misli zamijenili pozitivnima bitno je steći rutinu pozitivnog razmišljanja i naučiti istinski uživati u svakom danu. Zato je važno izvježbati skretati pozornost na pozitivne stvari te tako trenirati mozak da ih bolje uočava.

Kada vam se dogodi nešto dobro i kada to osvijestite, vaš mozak javlja tijelu da je sve u redu te se u vama budi osjećaj sigurnosti i sreće. Usvojite li iskazati zahvalnost svakog puta kada vam se nešto tako dogodi naučit ćete se izricanjem zahvalnosti umiriti i kada proživljavate one manje lijepe trenutke. I sami znate koliko se puta stara poslovica “svako zlo za neko dobro” pokazala istinitom, tako da je važno iz svakog iskustva izvući nešto pozitivno i biti zahvalan na tome. Kada se osvrnete na trenutak u kojem vam bilo teško te shvatite koliko ste od tada napredovali, postavit ćete jasan kontrast u vašem umu i stvoriti plodno tlo za zahvalnost.

Svi imamo dana kada nam nije lako prepoznati dobro u svemu, no budite uporni. Potrudite se pronaći situacije prema kojima ćete osjećati zahvalnost. U tome vam od velike pomoći može biti i vođenje dnevnika zahvalnosti kojim ćete steći rutinu prepoznavanja dobrih stvari koje su vam se dogodile kroz dan.

Emociju zahvalnosti treba aktivirati u fizičkom obliku. Budite nasmijani, recite hvala nasmijana lica, podijelite ovaj osjećaj s dragim prijateljima, nazovite ih ili im malom gestom iskažte zahvalnost. Tako činite dobro sebi, a i drugima.

Živite tako da je svaki dan čaroban i budite zahvalni na svemu što vas okružuje. Vježbanjem zahvalnosti naučit ćete cijeniti ono što imate i vaša srca će biti ispunjena.

Izvor: www.vodasporukom.com/

Prijatelj vašeg uspjeha