Prava istina o prijateljstvu

Kažu da su pravi prijatelji poput zvijezda – možda ih ne vidite uvijek, ali znate da su zauvijek tu.

Mama vam doista može biti najbolja prijateljica.

Jednom kada postanete zreliji, shvatit ćete da je i po tom pitanju, kao i po mnogim ostalim, bila u pravu.

Istovremeno je, što ste stariji, i lakše i teže pronaći prijatelje.

S odrastanjem sve bolje spoznajete koje kvalitete tražite kod vaših prijatelja, a koje želite izbjeći u širokom luku, zbog čega treba vremena da naletite na one koji se uklapaju u vaše ideale. No kada jednom na takve naletite, ubrzo postajete super bliski i odlični prijatelji.

Mnogi vaši prijatelji nisu vrijedni vremena koje im posvećujete.

Kroz život će se mijenjati vaši prioriteti, a paralelno s tim, shvatit ćete da se neki prijatelji više jednostavno ne uklapaju u vaš svijet. Nemojte žaliti za propalim prijateljstvima. Svaka nas lekcija nečemu nauči. Smijte se uspomenama koje iza vas ostaju i bez imalo grižnje savjesti krenite dalje.

Neka će prijateljstva biti zahtjevnija od drugih.

Možda mislite da je poneka poruka dnevno i susret jednom mjesečno dovoljna da održavate bliskost s nekim, no baš kao što smo svi mi potpuno različiti, različita su i prijateljstva koja njegujemo. Neki vaši prijatelji koji vas vole i kojima je stalo do vas, možda će vas htjeti viđati puno češće, a ako su osjećaji obostrani, na vama je da uvijek izmislite vrijeme i priliku.

Pri kraju dvadesetih imat ćete puno manje prijatelja, ali će oni biti najbolji mogući.

Što budete stariji i zreliji, to će krug vaših prijatelja postajati uži. Mnogi će se možda odseliti, a održavanje prijateljstva na daljinu im baš i neće ići od ruke. Neki će ganjati karijere, drugi će se zaokupiti stvaranjem obitelji. No oni koje zadržite, bit će uz vas do kraja života.

Nema prijatelja do najboljeg prijatelja iz djetinjstva.

Ona je sestra koja dolazi bez nepotrebne obiteljske drame. Ona vam neće dopustiti da zaboravite uzbuđenost zbog prve simpatije, redovito će vas podsjećati na sve gluposti koje ste zajedno napravile, uvijek će vas znati nasmijati, ali i utješiti kada je potrebno. Prijatelji iz djetinjstva su najvrjednije blago.

Ako vas muči nešto što vaš prijatelj čini, razgovarajte o tome.

Zapamtite da je poanta prijateljstva upravo u povezanosti, bliskosti i iskrenosti. Pravim biste prijateljima trebali biti u mogućnosti reći sve, bez okolišanja. S iznimnom dozom takta i poštovanja, budući da se radi o vašim najbližim prijateljima, no poanta je da između dvoje bliskih prijatelja ne bi smjelo biti tajni, netrpeljivosti i spletkarenja. Što god da vas muči, otvoreno o tome razgovarajte.

Uvijek pronađite vremena za one koji to doista zaslužuju.

Negdje između posla, predavanja, teretane i druženja s vašim dragim. Koliko god se to ponekad činilo teško i nespretno. Važno je da bitnim ljudima u svom životu posvetite malo više vremena i pažnje od dopisivanja putem Whatsappa ili Facebooka.

Ne morate biti prijatelji s prijateljima vašeg dečka, niti s njihovim curama.

Naravno, u redu je ako se s njima povežete i postanete prijatelji. Svakako je poželjno da ih barem poštujete i da se slažete s njima. No ako ste potpuno različiti, nije nikakva tragedija ako vaš odnos nikada ne postane blizak.

Izvor: www.index.hr/

Prijatelj vašeg uspjeha