PREDSTAVLJANJE KNJIGA MARIJA ŽUVELE

U petak,  23. svibnja 2014. u 19:30 sati, u  Dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održat će se predstavljanje knjiga Marija Žuvele. Tom prigodom predstavit će se nedavno izdate tri nove knjige pod nazivom Na pragu škole života, Svjedočanstvo iz prve ruke i Putokazi života, koje su nastavak prethodno objavljenih pet knjiga autora.

Knjige će predstaviti Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela, Nevenka Maras, ravnateljica Osnovne škole „Ostrog“ – Kaštel Lukšić, te Jozo Botić, odgajatelj u Centru za rehabilitaciju – Mir.

U glazbenom dijeli sudjelovat će Župni mješoviti zbor – Kaštel Novi, uz klavirsku pratnju Ivane Beretin, a program vodi Anamarija Botić.


 

OBITELJSKI LIST

Prijatelj vašeg uspjeha u suradnji sa školama pokreće edukativni projekt pod nazivom “Kutak za obitelj”. Na određenom mjestu u školi bit će postavljeni edukativni plakati iz različitih područja osobnog i obiteljskog razvoja, te mala kutijica u kojoj će se nalaziti tjedni “Obiteljski list”, kratka edukativna brošura. Svaki tjedan, kada roditelji budu dolazili na informacije, moći će  preuzeti novi broj sa mnoštvom potrebnih i korisnih savjeta i informacija. Više na http://www.savjetnikuspjeha.com/obiteljski-list/


 

OBJAVLJENE TRI NOVE KNJIGE MARIJA ŽUVELE

Prijatelj vašeg uspjeha objavio je tri nove knjige Marija Žuvele: Na pragu škole života, Svjedočanstvo iz prve ruke i Putokazi života.

Na pragu škole života je knjiga koja daje mnoštvo odgovora na pitanja koji traži današnji čovjek Podijeljena je na četiri područja ljudskog života: osobni razvoj, obiteljski život, poslovni život i međuljudski odnosi. Kako izgraditi samopouzdanje, Kako prestati s odgađanjem, Kako vratiti izgubljenu energiju, Kako najefikasnije učiti, Kako razviti kreativnost, Kako postići više u manje vremena, Kako oprostiti, Kako razviti emocionalnu inteligenciju  samo su neka od pitanja na koja se mogu pronaći odgovori, a koja mogu dobro doći svakome pojedincu, a posebno mladima.

Svjedočanstvo iz prve ruke je knjiga životnih priča. Ona donosi istinita svjedočanstva ljudi koji su u svojoj patnji i poteškoćama smogli snage i napravili onaj unutarnji preokret koji je potpuno preobrazio njihov život.

Putokazi života su najsveobuhvatnija knjiga životnih načela ili prirodnih zakona. Donosi 1000 univerzalnih načela, odnosno vrijednosti. Kada se na temelju tih životnih vrijednosti rješavaju problemi i izazovi onda je rezultat takvog načina života sreća, zadovoljstvo i uspjeh. No ukoliko se umjesto prirodnih zakona koriste tehnike manipulacije, laž, pretvaranje onda su posljedice takvog načina života negativne.

Mario Žuvela autor je 8 knjiga, te je pri kraju i devete. Ove tri nove knjige nastavak su tri prijašnje, objavljene prije par mjeseci. Knjige su izlazile kao redovni članci na portalu Prijatelj vašeg uspjeha, te se mogu prelistati na digitalnoj biblioteci http://issuu.com/prijatelj-vaseg-uspjeha ili nabaviti u knjižari Ama u Kaštel Starom. Promocija knjiga održat će se prije proslave Dana grada Kaštela krajem veljače.


 

MOŽE SE BITI JOŠ BOLJI RODITELJ

Prijatelj vašeg uspjeha u četvrtak, 12. prosinca, u dvorani Sv. Fabijana i Sebastijana na Brcu u Kaštel Novom organizira susret roditelja pod nazivom „Može se biti još bolji roditelj“.

Na njemu će se razgovarati o tome koliko roditelji poznaju svoje dijete i njegove vrijednosti, koliko poznaju kome bi se njihovo dijete povjerilo u kriznim situacijama, bilo od odraslih, bilo od vršnjaka. Osim toga razgovarat će se o problemima u komuniciranju između djece i odraslih. Ovo je prvi susret na kojem će također biti dogovor oko tematike, te rasporeda idućih susreta, a vodit će ga prof. Ana Marija Bašić. Susret  za roditelje započinje u 19 sati.


 

PREDSTAVLJANJE KNJIGA MARIJA ŽUVELE

U petak,  25. listopada 2013. u Dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održat će se predstavljanje knjiga Marija Žuvele. Tom prigodom predstavit će se tri nove knjige autora: Inspiracija za svaki dan, Mali mozaik mudrosti i Tragovima uspjeha. Dok su dvije knjige zbirke poticajnih misli i aforizama, treća knjiga donosi izazove s kojima se čovjek svakodnevno susreće, te načine pretvaranja životnih problema u prilike.

Knjige će predstaviti: mr. sc. don Boris Vidović –  rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, dr. sc. Mladen Domazet, profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu i dr. sc. Larisa Zoranić – docentica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. U glazbenom dijelu programa nastupit će bariton Nedo Kovačev, a program, kojeg vodi Anamarija Botić, započinje u 19:30.


 

PREDAVANJE „KAKO BIRAMO PONAŠANJE“

U petak, 22. veljače 2013. u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održat će se predavanje pod nazivom „Kako biramo ponašanje“, te „Današnje čovjekove potrebe“, kojeg će održati Ana Marija Bašić, dipl. učiteljica, koja radi u OŠ „Bijaći“.

U sklopu predavanja održat će se kratka radionica, a u glazbenom dijelu programa nastupit će vokalno instrumentalni sastav „Zvuci Bijaća“. Predavanje započinje u 18:30 sati.


 

TRIBINA O SLOBODI GOVORA

Udruge “Djeca obogaćuju obitelj” i “Prijatelj vašeg uspjeha”, u subotu  9. veljače  u 17.30  sati u Katoličkom domu  u Kaštel Novom organiziraju tribinu pod nazivom „Roditelji pred izazovom zdravstvenog odgoja“ i „Hrvatska između slobode govora i jezika mržnje“. Gosti predavači su dr. Petar Krešimir Hodžić, voditelja ureda HBK za život i obitelj te Ladislav Ilčić, predsjednika udruge Grozd.