Prestanimo tražiti neprestano nove odgovore o smislu života, uspjehu i sreći!

Možda se pitaš da li je enigma kakva ćeš osoba postati u budućnosti ili kakve će ti izazove donijeti novi dan. Dakako da nije.

Pitaš se jesu li ti nepoznate tajne i odgovori koji nekoga čine uspješnim i sretnim. Dakako da nisu. Pitaš se da li ti je dostupno znanje i sposobnosti koji ti omogućavaju da počneš više vjerovati u sebe, da središ svoje prioritete i započneš živjeti bolji, kvalitetniji, uspješniji i uzbudljiviji život. Dakako da jest.

Sve ono što ti je važno i potrebno za izgradnju tvoje budućnosti već sada imaš, ali ne koristiš. Sve to je poput mape skrivenog blaga koju si stavio u jednu ladicu ormara svoje sobe i sada čekaš da ti je netko iz njega izvuče i dade ti je ruke. Nema puno tajni u svijetu koje su nam važne. Niti jedna nova knjiga ne može donijeti neko fascinantno otkriće koje bi iz temelja promijenilo naš unutarnji osobni život i međuljudske odnose.

Sve važne i potrebne stvari za bolji život dostupne su već tisućljećima, izrekli su ih mnogi mudraci i filozofi staroga vijeka i kasnijeg doba. Sve fascinantne spoznaje i teorije danas znamo gotovo svi ali nedostaje nam nečega drugoga, nedostaje nam nesalomljive nade, snažne vjere i nepokolebljive discipline da provedemo u život ono što već znamo. Nedostaje nam tako jake odluke da usprkos svih strahovima i sumnjama realiziramo svoje snove. U tome je sva razlika onih koji vode ovaj svijet naprijed i oni koji ih slijede.

Neće nas spasiti neki novi seminari, nova predavanja, ili neke nove radionice. Stvari će se samo reći na drugi način, iz drugog kuta, sagledati će se novi aspekti stvarnosti. Jedina promjena bit će u rukama onih koje će prvo svi nazivati ludima, da bi se na kraju svi divili njihovom fascinantnom životu i otkrićima. Prestanimo tražiti neprestano nove odgovore o smislu života, uspjehu i sreći.  Ako nismo shvatili da ih već sada imamo u rukama, nikada ih nećemo ni razumijeti, ni živjeti.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha