Prihvatite život ležernije slijedeći ove savjete!

Niste nikome duži opravdavati se za svoju prošlost

Niste nikome duži opravdavati se za ono kakvi ste bili u prošlosti. Nikome niste  duži opravdavati šteo ste govorili, što ste radili, s kime ste se družili, kakve ste odluke donosili i koje ste izbore radili. To je vaš put i nitko ne zna što je bilo prije toga. Za vašu prošlost odgovate isključivo vi svojim životom u sadašnjosti. Nitko neće morati platiti cijenu osim vas. Nitko ne zna što ste sve željeli a što ste ostvarili i uspjeli. To je vaš život.

Odmaknite se od negativnih ljudi

Ono kako se drugi odnose prema vama jest rezultat onoga kako se odnose prema sebi. Ne pošutuju li vas, ne poštuju ni sami sebe. Hoće li vas drugi voljeti, paziti, maziti ili mrziti, krizizirati i napadati zavisi o toga što već čine sebi. Ne uzimajte ih ozbiljno, prvi otrov koji izbacuju razlijeva se već po njima. Sve što možete učiniti jest odmaknite se od njih, tada će im zbilja puno toga otrova trebati dok stigne do vas. Možda već bude prekasno za njih.

S mirom gledajte na ono što ne možete kontrolirati

Sve ono što u životu ne možete kontrolirati poziv je da pustite stvari da se događaju onako kako se događaju i da s mirom gledate na njih. Što je količina vašeg mira veća  veća je i vaša kontrola nad vašim životom. Kada naučite tako prepuštati stvari davajući prednost svom miru vaša će kontrola nad različitim događajima porasti. Tako ćete se najbolje naučiti kako postati gospodar svake situacije.

Ne očekujte od života da bude fer, vi budite!

Nemojte tražiti od života da bude fer. On je takav kakav jest, preslik nas samih. On je rezultat naših misli, osjećaja i djelovanja. Ali možemo i trebamo od sebe to tražiti, svakoga dana i u svakoji situaciju tražiti da budemo fer. A onda ako uspijemo u tome naumu na nama je pogledamo što smo od života učinili. Dobit ćemo samo ono što dajemo. Ukoliko to i ne bude odmah shvatit ćemo gdje je jedina adresa od koje možemo nešto očekivati.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha