Promjena života nije neki spektakl – to je promjena vlastitih misli!

Uvijek nam je pomisao o promjeni života izgledala kao neki fascinantni događaj kojega rijetko imamo priliku vidjeti u svakodnevnom životu.

Možda smo imali sreću neku takvu scenu vidjeti u rijetkom filmu i svjedočiti toj kolosalnoj promjeni. No razmišljajući više o tome fenomenu dolazimo do shvaćanja da nikakvi fascinantni spektakl ne prati taj događaj, štoviše on se ne može ni vidjeti, ni primijetiti a ponekad niti osjetiti. U konačnici radi se o jednoj sasvim običnoj stvari čije iskustvo možemo doživjeti i izabrati svakoga dana, a to je promjena naših misli.

Promjena naših misli znači da imamo izbor koje ćemo misli misliti. Nešto je tako jednostavno i obično, a ima mogućnost promjene svih rezultata i posljedica u našem životu. Koliko smo često u svojim mislima okupirani nekim negativnim događajem iz naše prošlosti, neželjenim iskustvom, hladnim pogledom, oštrim riječima, licemjerjem i neljubaznošću i vrtimo se u krug oko toga događaja i ne možemo se od njega odmaknuti. A tako bismo žarko željeli misliti drugo!

Koliko smo često u svojim mislima opterećeni brigama za budućnost, problemima koji se nisu ni dogodili, kojekakvim sumnjama u sebe, bezbrojnim strahovima na svakom koraku i još koječemu drugome. Nema neke kolosalne promjene, jedino što možemo je da naše sadašnje misli oslobodimo otrova i toksina u koje smo sami pristali ući izborom drugačijih misli. Samo kada se odlučimo osloboditi smeća iz naše glave puno će se toga promijeniti u stvarnosti.

Mijenjati ćemo malo pomalo svoje postupke pa se više nećemo moći žaliti na okolnosti, mijenjati ćemo malo pomalo negativne ljude kojima smo okruženi, pa više nećemo imati pravo da se na njih izvlačimo zašto nam u životu ne ide, mijenjat ćemo malo pomalo prioritete pa ćemo se više pozabaviti onim stvarima koje nas doista ispunjavaju i usrećuju, mijenjat ćemo malo pomalo svaki aspket našega života i nakon puno tih malih odluka i postupaka moći ćemo vidjeti što to znači prava promjena.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha