Pronađite svoju oazu mira

Svakom je potrebna neka vrsta utočišta, “oaze mira”, gdje može boraviti u miru i tišini.

To posebno mjesto će biti vaša oaza u ovom stresnom društvu, mjesto u kome možete naći utočište od svakodnevnih aktivnosti koje traže vaše vrijeme, energiju i pažnju. Ono ne mora biti luksuzno opremljeno. To može biti spavaća soba koju ne koristite, neki kut u stanu u kome na stolu stoji tek ubrano cvijeće. Čak i drvena klupa u vašem omiljenom parku može poslužiti kao oaza mira.

Kada osjetite da vam je potrebno da budete sami, otiđite na to mjesto i posvetite se “unutrašnjem razvoju” na koji svi zaboravljamo jer smo toliko zauzeti drugim aktivnostima u toku dana. Pišite dnevnik ili slušajte klasičnu muziku. Zatvorite oči i zamislite svoj savršen dan. Udubite se u neku knjigu za koju vam je majka odavno rekla da je pročitate ili čitajte neku knjigu u kojoj su zapisane mudrosti. Čak, ne morate ništa raditi pola sata, jednostavno dozvolite sebi da napunite baterije u tišini. Nije sebično ako pronađete nešto vremena samo za sebe.

Ako dopunite svoju unutrašnju energiju, moći ćete pružiti više drugima i više toga uraditi. Ako pronađete vremena da se posvetite svom duhu i umu, ostat ćete mladi, smireni i puni entuzijazma. Kao što je to L. F. Filan jednom prilikom rekao: “Mladost nije jedan period u životu; to je stanje uma. Ljudi stare samo onda kada se odreknu svojih ideala i kada prestanu biti mladi duhom. Godine čine kožu naboranom, ali vaša duša dobija bore kada izgubite entuzijazam. Stari ste onoliko koliko strepite, plašite se i očajavate. Sačuvajte svoju vjeru, samopouzdanje i nadu mladom i ostat ćete mladi.”

Robin Sharma

Prijatelj vašeg uspjeha