Pustite prošlost iz sebe

Kada dozvolite da vašim životom upravlja vaša prošlost, sigurno ste na tankom ledu koji vas može potopiti.

Normalno je da vam se dešavaju ružne stvari u životu. Normalno je da nakon toga osjećate da vam je srce slomljeno, da ste zbunjeni, da osjećate da vaš život nema nikakav smisao. Ovakvi trenuci sve nas privremeno zakoče, ali ne treba da definiraju naš život nakon toga u potpunosti.

Ako dozvolite da svaki negativan događaj koji vam se dogodi definira način na koji vidite sebe, sve u svijetu ćete nakon toga doživljavati negativno. Možda ćete propustiti šanse koje vam se pružaju, samo zato što ste sebe uvjeriti da niste dovoljno dobri. Propustit ćete priliku da se zbližite sa zanimljivom osobom koja vas potiče da vjerujete u sebe jer vi jeste vrijedna osoba. Tako se vaš život pretvara u začarani krug, tzv. samoispunjavajuće proročanstvo. Ako ne dozvolite sebi da nadiđete ono što se desilo u prošlosti, da iza sebe ostavite sve ružne i teške riječi, sva tegobna osjećanja, u budućnost ćete uvijek gledati kroz sumorne naočare. Tako ćete samo nastaviti da opravdavate i pothranjujete misao da niste ni trebali da dođete na ovaj svijet.

Shvatite da je to jednostavno glupo. Na ovoj planeti živi sedam milijardi ljudi što vam daje priličan broj prilika da upoznate osobu s kojom ćete se osjećati dobro i koja će u vama probuditi iskru pozitivnosti. Kad dozvolite sebi da prošlost u vama izgubi rat, budućnost će vam postati mnogo ljepša.

Izvor: www.mudremisli.com

Prijatelj vašeg uspjeha