PUT DO SREĆE – 2.DIO

 

Mislite o dobrim i lijepim događajima. Kada vam se nešto loše dogodi, nemojte samo o tome misliti. Umjesto toga, počnite brojati dobre stvari oko sebe. Svatko u svom životu ima dobrih i lijepih stvari od ljubavi, zdravlja ili bilo čega drugog.

Razmišljajte o rješenju problema. Umjesto što satima razmišljate o problemu, razmisljajte o rješenju tog problema. Bit ćete mnogo sretniji.

Okusite život. Ne jurite od jedne stvari do druge, rasporedite svaki dan sa manje aktivnosti, s manje obaveza i s manje zadataka.

Tada svaku stvar radite polako, sa lakoćom i promišljanjem, budite misaono prisutni u svakom trenutku.

Posvetite se sebi. Odvojite nešto vremena za sebe, bez obzira da li ćete se častiti komadićem čokolade ili voća, ili ćete uzeti pjenušavu kupku, hodati bosi po travi ili ćete lagano drijemati. Šta god odaberete, to je samo za vas jer vi ste to zaslužili.

Sve je prolazno. Ako se nešto loše dogodi, a to ne možete prihvatiti, razmislite o poznatoj uzrečici: “I to će proći!”. I hoće! Vi ćete to sigurno preživjeti.

Slijedite svoju strast. Radite ono što volite, to je najbolja stvar koja vas može učiniti sretnim. Ako nešto izgleda nemoguće, nemojte odustajati. Ako mogu drugi to uraditi, sigurno možete i vi.

Pogledajte svoja ostvarenja. Umjesto gledanja na ono što niste uradili ili što ste propustili, razmišljajte o onome što ste učinili.

Često je to mnogo više od onoga što vam se čini.

Imajte jasan cilj. Izaberite jedan cilj i usredočite se na njega. Radite na tome da ga ostvarite, ne odustajte.

Izvor: www.mudremisli.net

 

Prijatelj vašeg uspjeha