Razliku između stare i nove godine čini samo jedna stvar: vaša vjera u čuda!

Razliku između stare i nove godine čini samo jedna stvar: vaša vjera u čuda.

Ne vjerujete li da se u vašem životu može još dogoditi nešto lijepo i nesvakidašnje, ne vjerujete li u svijet iza granica koje ste postavili u svom umu i koje vas cijeli život određuju vi živite u staroj godini, koliko god vas kalendar upućivao u novu. Vi zapravo živite istu godinu dvadeset, trideset, pedeset puta iako se brojke mijenjaju.

Ako svakoga dana vjerujete da ste spremni za nove izazove, ostavit ćete sve kofere prošlosti tamo gdje im je mjesto i ukrcati se na vlak koji će vas odvesti do cilja kojega zaslužujete. Ostaviti ćete na staroj stanici sva zamjeranja, pogreške, izgovore, očekivanja i ponijeti sa sobom samo jedan kovčežić kovčežić nade. Taj kovčežić davat će vam snagu u teškim trenucima i onda kada se bude činilo da nema mnogo mogućnosti.

Bolja budućnost neće doći nakon samo jedne vaše odluke, niti nakon dvije ili tri, niti će doći samo nakon vašeg djelomično promijenjenog i retuširanog pogleda na svijet i život, jer ćete trajno biti u iskušenju da povlačite svoje odluke i da se vraćate na stare stavove i uvjerenja, jer život neće odmah biti onakav kakav ste očekivali. I zato svakoga dana morate ispočetka donositi odluku i cijelim svojim biće ustrajati u onome što ste odlučili.

Jedno jutro neće promijeniti stvari ali ako vi svakoga dana budete mijenjali navike, usvajali nove obrasce razmišljanja i djelovanja pripremit ćete prostor za čuda. Na koncu će vam svejedno biti da li je nova ili stara godina jer ste novi postali vi. Odrecite se potrebe da uvijek budete u pravu i vidjet ćete kako će vam svaki novi dan postati prostor ispunjen mirom i životnim zadovoljstvom. Tek tu ćete otkriti razliku između stare i nove godine jer će tu započeti vaša drugačija budućnost.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha