S manje buke u životu mirnije ćete ići naprijed!

Ako ste svakoga dana pod stresom zbog stvari koje nisu bitne onda nije problem u stresu, problem je u vama što ste dopustili da vas okupira i zarobi nešto nevažno.

Zato svakoga dana, svakoga trentuka pitajte sebe koliko će za 5 ili 10 godina biti važno ono što van sada oduzima unutarnji mir i zbog čega želite pobijeći na neku osamu. Povucite se u tišinu i samoću i čekajte odgovore, čekajte da se stvari razbistre, a onda će vam biti mnogo jasnije što trebate učiniti.

Svaki gubitak je gubitak, bilo mali, bilo veliki, bilo materijalni, bilo duhovni, ali nisu svi jednako vrijedni da se živcirate, da se ubijate u pojam, da se ponašate kao da je došao kraj svega. Shvatite da drama zbog sitnice često život pretvara u pakao, dok će se drugi za istu stvar samo nasmijati i krenuti dalje. Ne morate život shvatiti toliko preozbiljno da na koncu bude kasno za sve male radosti i avanture koje su vam svakoga dana pred nosom.

Jedina riječ koju sebi trebate zabraniti u riječniku jest fraza „jednoga dana“. Shvatite da to „jednoga dana“ ne postoji i da svi planovi, ideje, vizije koji se namjeravaju tada ostvariti neće se ostvariti nikada. Veliki ljudi ne žive od „jednoga dana“, oni žive od onoga sada i naučite se da vam je to jedino vrijeme koje imate i u kojem možete nešto planirati, sanjati, raditi, učiti, uživati i živjeti. „Jednoga dana“ je vrijeme za slabiće.

Naučite se ne prihvaćati probleme od jučer i od sutra. Vratite li se u svojim mislima trenutno na problem koji ste imali jučer ili slučajno počnete razmišljati o njegovim mogući ishodima u budućnosti recite sebi da ne razmišljate o tim vremenima i da ste previše zauzeti s onim što imate i živite sada. S manje buke u životu mirnije ćete ići naprijed i početi cijeniti ono što imate sada, to će vas učiniti da postanete zahvalniji za svoj život, a zahvalnost je prečica ka sreći. Jednostavno!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha