SAVJETI KOJI ĆE VAS MOTIVIRATI -2.DIO

1) Ostanite ‘u prezentu’

Snaga ‘prezenta’ je neprocjenjiva. Nemojte živjeti u prošlosti, osim ako ne želite imati ogromnu grižnju savjesti. Nemojte živjeti u budućnosti, ako ne želite konstantno osjećasti strah. Posvetite se onome što je ‘sada’ i možete pronaći sreću. Ne možete vladati sami sobom i dobro poznavati vlastite mogućnosti sve dok niste u stanju usmjeriti svoju pažnju na stvari koje se događaju sada i na koje možete utjacati – sada.

2) Sastavite popis

Sastavite popis svih pozitivnih stvari koje mislite o sebi. Navedite svaku karakteristiku ili postignuće na koje ste ponosni. Držite taj popis uvijek kraj sebe. Kada ste potišteni, dobro će vam doći. Pomoću ovog popisa vaše raspoloženje svakodnevno može biti pozitivno (ili barem nešto slično tome), vaša motivacija može osjetno porasti.

3) Isključite televizor

Svjesni smo da vas ovaj prijedlog možda užasava, ali pokušajte barem jedan dan živjeti bez tv programa. Kada gledamo televiziju, tada zapravo gledamo ljude kako rade ono što vole.  Ponekad postajemo toliko očarani (ili opsjednuti) tuđim uspjehom da potpuno zaboravljamo na vlastiti. S druge strane, negativne informacije pune nam glavu različitim problemima, a to nerijetko kvari raspoloženje.

Prosječno kućanstvo televiziji posvećuje 6-8 sati dnevno. Postoji bezbroj korisnih stvari koje biste mogli napraviti umjesto toga.

4) Slušajte glazbu tijekom vožnje

Neovisno o tome jeste li u automobilu ili putujete javnim prijevozom, dobro je imati uz sebe nekoliko CD-a s omiljenom glazbom ili slušalice. Glazba u kombinaciji s pokretom obično je snažan motivator. Glazba nas može oraspoložiti, uz glazbu nerijetko maštamo, a ponekad nas može toliko inspirirati da nam promijeni cijeli dan. Nemojte propustiti tu priliku.

5) Kreirajte viziju

Stvorite viziju onoga što želite biti. I pokušajte saživjeti s tom slikom već danas. To znači, pokušajte se ponašati kao da već jeste to što želite biti, npr. milijunaš. Jeste li ikada pokušali zamisliti da ste milijunaš i zatim prošetati gradom? Pogledavati izloge, automobile i razmišljati o tome što biste sve mogli kupiti s tim novcem. Ako se dovoljno dobro uživite u svoju ulogu iz mašte, moglo bi vas (pozitivno) iznenaditi kako razmišljate u tom trenutku…i kako se osjećate.

Izvor: Hub Pages

 

Prijatelj vašeg uspjeha