Saznajte kako misli utječu na život čovjeka

Sva samoubojstva rezultat su pogrešnih misli. Čitao sam o eksperimentu jedne grupe psihologa koji su ispitivali snagu misli.

Eksperiment je izvršen u jednom kriminalcu koji je osuđen na smrt, a do izvršenja kazne ostalo je samo nekoliko mjeseci.

Rečeno mu je da ako da svoj život za jedan znanstveni eksperiment, neće mu se oduzeti život. Tako će doprinijeti nekoj vrijednoj spoznaji medicinske znanosti. On je pristao i bio oslobođen zatvora. Bio je obavješten da će mu oni zasjeći žilu na ruci kako bi točno ustanovili koliko dugo traje krvarenje prije nego nasupi smrt. To će dovesti do nove spoznaje o otkucajima srca, krvnom tlaku itd., dok on bude umirao.

U svom laboratoriju psiholozi su stavili povez na oči žrtvi, stavili ga u krevet i svezali. Rekli su mu da će mu prerezati žilu na ruci oštrim nožem, ali umjesto noža, oni su polako grebali po njegovoj ruci komadićem leda.

Da bi proizveli glas kapanja krvi, pustili su da kaplje voda iz vrča u jednu posudu. Ovaj čovjek je zaista mislio da on krvari i da će uskoro umrijeti. Psiholozi su međusobno šaputali ali dovoljno glasno da on čuje.

Čuo je da kažu kako mu srce kuca sve slabije i slabije. U jednom trenutku čuo je kako očekuju da će umrijeti za petnaestak sekundi. Onda su počeli brojati – 14, 13, 12… – i kad su stigli do jedan, on je stvarno umro.

Njegove MISLI su ga ubile. Isto tako, naše misli imaju vrlo snažan utjecan na naše zdravlje – mentalno i tjelesno. Negativne misli straha i brige uzročnici su mnogih bolesti uma i tijela.

Izvor: www.magazin.ba

Prijatelj vašeg uspjeha