Kada shvatiš koliko je vrijedna znat ćeš je cijeniti onoliko koliko zaslužuje!

Kada shvatiš koliko je vrijedna nećeš je više podcjenjivati, nekada ne toliko riječima koliko ignoriranjem, zanemarivanjem, šutnjom, pasivnošću ili nečim drugim, iskazujući joj pažnju samo onda kada tebi nešto treba.

Kada shvatiš koliko je vrijedna u svakom ćeš trenutku njena života držati je kao suho zlato, kao kap vode na dlanu. Nećeš više podcjenjivati njen umor i teške trenutke već ćeš joj pružiti podršku i ohrabrenje pokazujući joj svoju blizinu.

Kada shvatiš koliko je vrijedna nećeš se više poigravati njenim osjećajima bezobrazno ih iskorištavajući kako tebi odgovara, ne razmišljajući da je iza njih jedna krhka i slaba osoba puna nježnosti i želje da bude voljena. Nećeš još više davati lažne nade prebacujući probleme koje ima u budućnost već ćeš stati, porazgovarati i saslušati sve njene teškoće. Nećeš je više uspoređivati s drugima manipulirajući njenim osjećajima onako kako tebi odgovaraju.

Kada shvatiš koliko je vrijedna iskoristit ćeš svaki slobodni trenutak da biste proveli neko vrijeme zajedno, uživajući u onome što oboje volite raditi, i tada ćeš je pitati za njene čežnje i snove dajući joj potpunu podršku na njenom putu. Shvatit ćeš da su njene potrebe i želje jednako važne kao i tvoje i nećeš ih više zanemarivati gurajući ih u drugi plan, a stavljajući ih kao prioritet samo onda kada su u tvome interesu.

Kada shvatiš koliko je vrijedna prepoznat ćeš male znakove pažnje poput nježnog dodira, poruke ohrabrenja, iskrenog osmijeha, toplog poljupca kao velike i važne stvari koje vaš odnos čine dubokim i snažnim. A još više od svega shvatit ćeš kako samo uz nju možeš biti ono što najviše želiš i trebaš, kako samo uz nju možeš rasti i postati bolja osoba, te osjetiti one najdulje osjećaje koje vam život pruža. Kada shvatiš koliko je vrijedna znat ćeš je cijeniti onoliko koliko zaslužuje.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha