Smanjite bol uz pozitivne misli

SHVATITE SVAKU POTEŠKOĆU KAO PRILIKU

Na različite načine gledamo na teškoće koje nam se događaju. Jedni ih shvaćaju kao zlu sudbinu i napad na sebe, a drugi u njima gledaju prilike koje im nešto poručuju, koje ih vode prema drugačijoj budućnosti.  Okrenite svaku poteškoću u priliku i više nećete gledati sve tako crno, a i bolje ćete se osjećati.

OSLOBODITE SE PODSVIJESNIH PROGRAMA

Godine odrastanja stvorile su u svima nama bezbroj pods­vijesnih programa. Ti programi diktiraju naš način razmišljanja i djelovanja bez da smo ih svijesni. Uđite stoga dublje u sebe i prepoznajte obrasce tih programa. Oslobodite ih se.

PREDUHITRITE STRES

Ako već unaprijed znate koje vam situacije mogu stvoriti stres, pripremite se ranije na njih. Odvojite vrijeme prije napor­nog zadatka i povucite se u tišinu. Meditirajte. Skupljajte snagu unutar sebe i budite pripravni za oluju koja slijedi. Neće ni up­ola biti jaka kao što ste mislili.

POMIČITE VLASTITE GRANICE

Svakoga dana na najrazličitije načine susrećete se sa svojim ograničenjima. Pred vama je izazov kako da se postavite prema njima. Odlučite želite li odustati ili ćete skupiti snage i napraviti nešto što dosada nikada niste napravili. Kada prekoračite granice u vašem umu shvatit ćete da je zbir vaših mogućnosti neograničen.

UKAZUJTE NA POZITVNO

Postoje ljudi koji u svakodnevnom razgovoru uvijek nešto kritiziraju. Njihova negativnost širi se oko njih na sve strane i razara mnogobrojne mogućnosti, no najviše time štete sami sebi. Ako i sami često imate sk­lonost prema tome, borite se protiv nje tako da započnete uka­zivati na pozitivno. Mislite pozitivno i govorit ćete pozitivno.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha