Sreća ovisi o tome kako rasporedite svoje misli

Neću razmišljati o svom strahu, razmišljat ću o onome što dobijam kada se oči u oči suočim s njime . Hrabrost znači doktorirati na svome strahu.

Kada darujem nekoga neću razmšljati o tome što gubim, već ću razmišljati na koji sam način promijenio tuđi život. Jedan gram dobra učinjen drugome već je tonu do­bra učinjena sebi.

Neću razmišljati o tome što danas ili sutra može poći loše već o tome što će me to sutra naučiti. Optimizam nije očekivati sutra nešto lijepo već je uljepšati čekanje onog sutra.

Neću razmišljati zašto je netko na moj osmijeh uzvratio mrgudnim pogledom već ću razmišljat što svojim osmijehom činim za sebe. Osmijeh je početak jednog novog svijeta i kad je sunce na zalazu.

Neću razmišljati hoću ili neću napraviti neku pogrešku, već ću razmišljati da je ne ponovim. Greška postaje greška tek onda kada iz nje ne dobijemo ni školu, ni iskustvo.

Neću razmišljati hoće li me iznevjeriti moji prijatelji, već ću razmišljati o tome da ja njima ne okrenem leđa. Možeš izgubiti prijatelja ali nikada ne možeš izgubiti osjećaj za prijatelja.

Neću razmišljati o tome što mi u životu čine problemi, već ću im se povremeno i nasmijati. Ne bojim se susreta s problemom, bojim se mimoila­zaka s njime.

Neću razmišljati o tome hoće li se moji snovi ostvariti, već ću sve učiniti da svakoga dana budem im makar malo bliže. Abeceda snova ima samo dva slova – vaše dvije ruke.

Neću razmišljati o svome neuspjehu, već ću razmišljati o tome koje korake sada moram poduzeti da bi me u budućnosti pratio uspjeh. Između neuspjeha i uspjeha ne nalazi se put, već iskustvo.

Neću razmišljati o tome jesam li ili nisam doista sretan, kada sredim ove svoje misli sreća će automatski krenuti za mnom. Na koncu, sreća ovisi samo o tome.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha