Stav je taj koji odvaja pobjednike od sanjara

“Nitko nas ne čini ljutim. Mi sami sebe ljutimo kada predamo kontrolu našeg stava.” ~ Jim Rohn

Jedna stvar koja određuje stupanj našeg potencijala, proizvodi intenzitet naše aktivnosti i predviđa kvalitet rezultata koje dobijamo je – naš stav. Stav određuje koliko ćemo budućnosti vidjeti. Odlučuje veličinu naših snova i utječe na našu odlučnost kad se suočavamo s novim izazovima.

Nijedna druga osoba na planeti nema moć nad našim stavom. Ljudi mogu utjecati na naš stav učeći nas lošim navikama razmišljanja ili nenamjerno nam davati dezinformacije ili davajući nam negativni izvor utjecaja, ali nitko ne može kontrolirati naš stav osim ako mi dobrovoljno predamo tu kontrolu.

Ono što netko može uraditi je irelevantno. Mi biramo, ne oni. Oni samo stavljaju naš stav na testiranje. Ako izaberemo nestabilan stav time što postanemo neprijateljski, ljuti, ljubomorni ili sumnjivi, onda smo pali na testu. Ako osuđujemo sebe vjerujući da smo nedostojni, onda opet nismo uspjeli. Ako nam je stalo do nas, onda moramo prihvatiti odgovornost za naše osjećaje. Potrebno je naučiti se čuvati onih osjećaja koja imaju kapacitet upravljanja našim stavom i vode ga pogrešnim putem i da ojačati one osjećaje koja nas mogu voditi pouzdano u bolju budućnost.

Ako želimo nagrade koje budućnost čuva u povjerenju za nas, onda je potrebno ostvariti najvažniji izbor koji nam je dat kao pripadnicima ljudske rase, održavanjem potpune dominantnosti nad našim stavom. Naš stav je naša imovina, blago velike vrijednosti koje mora biti pravilno zaštićeno.

Kada imate pravi stav, možete napraviti izvanredne stvari.

Imati pravi stav je bitan preduvjet za uspjeh i sreću. Pravi stav je jedna od osnova dobrog života. Zato je potrebno neprestano preispitivati osećaje o našoj ulozi u svijetu i našim mogućnostima za ostvarivanje naših snova.

Naša emocionalna priroda je ta koja upravlja većinom našeg svakodnevnog ponašanja u osobnom i poslovnom svijetu. To je emocionalni aspekt naših iskustava koja određuju naše ponašanje. Kako se mi osjećamo o životnim događajima je moćna sila koja nas može potpuno zamrznuti na našem putu ili nas inspirirati da poduzmemo hitne akcije kad je to potrebno. S pravim stavom, ljudska bića mogu pomijerati planine. S pogrešnim stavom, mogu ih slomiti i najmanja zrnca pijeska.

Na kraju, stav je taj koji odvaja pobjednike od sanjara.

Izvor: success.com / forensicsoul.com

Prijatelj vašeg uspjeha