Što je zalog sretnije budućnosti?

Činite mala djela ljubavi

Činiti mala djela ljubavi znači izgrađivati najbolje te­melje za bolju osobnu i zajedničku budućnost. To mogu biti najobičnije sitnice ali sitnice koje čine veliku razliku. Na taj način oslobađate svoje snage i svojim doprinosom potvrđujete vrijed­nosti koje se nalaze u vama. To vam može pružiti nevjerojatan osjećaj smislenosti vlastitog života. Nema ništa bolje od saznanja da možete za nekoga nešto učiniti što vam neće biti uzvraćeno.

Vjerujte u čuda

Ako ne vjerujete u čuda kako mislite živjeti život iz snova, kako mislite stvarati novu stvarnost kada ste uvjereni da ona ne postoji. Otpustite stoga kočnice vaših sumnji i prepustite se snazi vjere, vidjet ćete da vam se tu ne može ništa loše dogoditi. Sliko­vito rečeno dobili ste na dar vozilo koje ne koristite. Nemojte na kraju života žaliti zašto to niste prije učinili. Vjera u čuda je prvi korak prema sretnijoj budućnosti.

Shvatite da ste odgovorni za svoju sreću

Čovjek za mnoge promašaje svoga života krivi druge, a zasluge za dobre stvari uvijek prepisuje sebi. Morate shvatiti da ste vi jedini koji ste odgovorni za svoju sreću, iako često mislite da su svi drugi odgovorni za nju osim vas. Kakav život s takvim načinom razmišljanja možete očekivati. Preuzmite stoga konce odgovornosti i krenite za svojim srcem i tek tada vidjet ćete kako je sreća nešto što tako jednostavno ostvarivo.

Naučite zgaziti ponos kada je prepreka

Nije lako zgaziti ponos kod povreda, ali to je nekada jedini put da se oslobodite iz okova osvetoljubivnosti i  želje za uzvratom. Iako će taj trenutak gaženja biti bolan, sve ono što dolazi poslje njega zacijelit će svaku vašu ranu. No mnogo će vas više boljeti trenutak neodlučnosti. Dan­as postoji stoga samo jedan izbor; zgaziti ponos ili zgaziti ljubav, treće opcije nema.

Ne razmišljajte o mišljenjima drugih

Možda često razmišljate o onome što drugi misle o vama, no to vas doista ne mora opterećivati. To što oni misle je pot­puno njihova stvar, a ovo što vi jeste – to je vaš život i na vama je da napravite ono najbolje od njega. Zato se ne obazirite na sumnje, kritike i podmetanja drugih, jer ako imate neki cilj pred sobom tada vas ništa ne može zaustaviti na putu prema njemu.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha