Izreke o vječnosti: Možemo promijeniti svoje živote samo u onom djeliću sekunde vječnosti koji nam sada pripada!

Nemoj reći da su stvari prolazne, jer svaki od naših trenutaka najavljuje vječnost.  Buda

Ne budi previše strog prema samome sebi. Prihvati ono gdje jesi. Prihvati samoga sebe i jednostavno služi. Služi iz dužnosti dok ne budeš u stanju služiti iz ljubavi – bez vezivanja za rezultate. I kada budeš voljan provesti stotinu života ili cijelu vječnost služeći drugima, tada više nećeš trebati vježbati put, jer ćeš postati Put.

Dan Millman

Prava ljubav razmišlja o trenutku i o vječnosti, ali nikada o trajanju.

Friedrich Nietzsche

Ono što učinimo u životu odjekivat će u vječnost.

Gladijator (film)

Svi smo mi sjeme i potomstvo vječnosti.

Bjørnstjerne Bjørnson

Ljepota je život kad život skine koprenu sa svoga svetog lica. Ali, vi ste taj život i vi ste ta koprena. Ljepota je vječnost što se gleda u ogledalu. Ali vi ste ta vječnost i vi ste to ogledalo.

Kahlil Gibran

Smrt nije događaj u životu. Smrt se ne doživljava. Ako se pod vječnošću ne misli beskonačno trajanje vremena, nego nevremenitost, tada vječno živi onaj koji živi u sadašnjosti. Naš život je isto tako beskrajan kao što je naše vidno polje bezgranično. Vremenska besmrtnost čovjekove duše, to jest dakle njen vječni dalji život i poslije smrti, ne samo što nije ni na koji način zajamčen nego prije svega ta pretpostavka uopće ne pruža ono što se njome uvijek htjelo postići. Ta zar se rješava neka zagonetka time što živim vječno? Nije li taj vječni život isto tako zagonetan kao i sadašnji? Rješenje zagonetke života u prostoru i vremenu leži izvan prostora i vremena. (Nisu problemi prirodne nauke ono što treba riješiti.)

Ludwig Wittgenstein

Ako je ovaj život kratak prolazak što traje samo čas, ili dan, zašto se borimo da ga produžimo dan ili čas. Zemaljski je život varljiv, vječnost je bolja.

Meša Selimović

Možemo promijeniti svoje živote samo u onom djeliću sekunde vječnosti koji nam sada pripada. Ako se u jednom trenutku odmaknemo od tog sada, na nekom drugom je da odluči.

Richard Bach

Prijatelj vašeg uspjeha