Što tinejdžer sluša svaki dan?

06.55   Ustani već jednom, opet ćes zakasniti.

07.14   Ali moraš doručkovati.

07.16   Izgledas poput člana punk grupe. Odjeni nešto pristojno.

07.18   Ne zaboravi iznijeti smeće.

07.23   Obuci ogrtač. Zar ne znaš da je vani hladno? Ne možeš ovakav pješice do škole.

07.25   Da si se iz škole vratio ravno kući i napisao zadaće prije nego što iziđeš.

17.42   Zaboravio si iznijeti smeće. Zbog tebe demo do sljedećeg tjedna biti zatrpani otpadom. 17.46    Makni taj svoj skateboard. Netko it se spotaknuti na njega i slomiti vrat.

17.55   Dođi jesti. Umjesto da mi pomogneš postaviti stol, uvijek te moram tražiti kad je vrijeme objedu. Zašto?

18.02   Koliko ti puta moram ponoviti da je objed na stolu?

18.12   Moraš li doci za stol s ivalkmanom i slusati tu groznu glazbu? Čuješ li ti uopće sto ti govorim? Skidaj to s ušiju!

18.16   Ovdje treba uvesti reda. Soba ti je u sramotnom stanju. Morat ćeš i ti podmenuti leđa. Nije ovo dvorac s poslugom.

18.36   Odmah iskljuci tu videoigru i isprazni perilicu za posude, a onda u nju stavi prljavo posude. Kad sam ja bila tvojih godina, nismo imali perilice. Sve smo morali prati ručno.

19.08   Što to gledaš? Ne izgleda mi bas dobro, a ne mislis valjda ozbiljno da ćeš bolje napisati zadacu pokraj ukljucenog televizora.

19.32   Rekla sam ti da isključiš televizor dok pišeš zadaće. I zašto su te cipele i papirići od bombona nasred sobe ? Rekla sam ti sto puta da je lakše odmah sve staviti na svoje mjesto nego poslije pospremati. Zar voliš da vičem na tebe?

21.59   Ta tvoja glazba je tako glasna da ne čujem ni vlastite misli. Hajde, na spavanje, jer inaće ćeš sutra opet zakasniti.

S. R. Covey

 

Prijatelj vašeg uspjeha

Related posts