Što treba učiti djecu dok su malena?

  1. Uzmite svoj život u svoje ruke

Često dopuštamo da nam drugi kroje budućnost. Upra­vo zbog toga smo nezadovoljni jer i sami imamo želje kakav život želimo živjeti. Stoga ne dopuštajte drugima da budu glavni glumci u vašim životima već preuzmite svoj život u svoje ruke. Nećete požaliti za to!

2. Pažljivo birajte prijatelje

Čovjek nije ništa drugo nego prosijek svojih prijatelja. Snaga prijateljstva je najveća snaga koju ovaj svijet poznaje. Život će vam stoga doslovno biti ono što od njega učine vaši pri­jatelji. Stoga budite mudri kod izbora prijatelja jer to u konačnici određuje vaš život.

3. Naučite se nositi sa kritikom

Nikome nije drago čuti kritiku usmjerenu na njegov račun, no kritika je ponekad onaj kompas koji vam govori da ste promašili smjer. Sve što morate naučiti jest promijeniti svoj smjer, i vidjet ćete kako će se uspjeh zavući u vaš život. Kritika može biti vaš najbolji saveznik.

4. Sila je uvijek lošije rješenje

Svaki čovjek na različite način ostvaruje svoje ciljeve. Velika je lepeza mogućnosti. Mnogi ljudi, ukoliko ne uspijeva­ju redovnim putem, ne prežu ni pred kakvim zakonima, već su spremni sve napraviti samo da bi ostvarili svoje ciljeve pa i upotrijebiti silu. Svaki put kada silu iskoristite kao sredstvo uništili ste jedan svoj cilj.

5. Budite ustrajni

Ustrajnost je potvrda naše discipline na djelu. Da biste stekli vrlinu ustrajnosti potrebno je da ono što smatrate u životu važnim radite svakoga dana. Snagu i izdržljivost stječete onda ako u teškim trenucima ne odustajte od svoga cilja. Samo tako možete steći prednost i postati uspješni.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha