Što trebate činiti da biste bili jači?

Da biste bili jači izvore svoje snage morate tražiti u sebi, a ne u drugima

Drugi vas ne mogu učiniti strpljivijima, suosjećajnijima, hrabrijima, dosljednijima. Ne smijete to ni očekivati od drugih. Oslonite se na sebe, na svoju unutarnju prirodu i sve izvore snage pronaći ćete unutar sebe. To se neće dogoditi preko noći, to će se dogoditi kada sa sobom počnete živjeti u miru znajući da morate biti svoj najbolji prijatelj.

Da biste bili jači ne smijete se bojati boli

Strah od same boli ponekad je strašniji od nje same. Kolike ste dosada teške stvari u životu podnjeli i to je upravo dokaz da možete podnijeti i ove koje su pred vama. Vaša snaga počinje onda kada odlučite biti jaki usprkos problema i teškoća koji vas pritišću jer shvaćate da je ta vrsta bola samo jedan put prema naprijed u životu.

Da biste bili jači shvatite da je pozitivnost jedini put

Ne samo da nas sa svih strana okružuju negativni ljudi, već nas i unutar nas samih pritišću negativne misli. Negativnost je najveći neprijatelj snage, jer je oduzima bez ikakvog razloga. Samo je potrebna jedna odluka da tu negativnost otpustite, čak se ne trebate protiv nje ni boriti, jer sam vaš pozitivan stav postaje vaša pobjeda.

Da biste bili jači shvatite da ne mora sve biti pod vašom kontrolom

Jeste li ikada vidjeli borce koji na koncu pobjeđuju iako mnoge stvari nisu pod njihovom kontrolom.  Život je takav, treba mijenjati samo stvari koje možemo mijenjati, prihvatiti one koje ne možemo mijenjati i razumijeti razliku između tih stvari. Sva filozofija života je tome. Imati snage da mijenjate stvari samo koje su pod vašom kontrolom, druge nisu vaša briga.

Da biste bili jači trebate vjerovati da to možete biti

Vaša snaga je u vašoj vjeri. Vjera u sebe je prije svega početak samopouzdanja. Vjera se suprostavlja vašim najvećim neprijateljima; sumnjama, strahovima i izgovorima.  Ona pokazuje da ste se sposobni nositi sa situacijom kakva god bila. Zato ako hoćete biti jači jačajte svoju vjeru, od nje sve počinje i sa njom sve završava.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha