STVARI KOJE UNIŠTAVAJU SREĆU -1.DIO

1. Odreknite se potrebe da uvijek budete u pravu. Toliko mnogo nas ne može da podnese ideju da grješimo – želeći da uvijek budemo u pravu – čak i po cijenu okončanja divne veze ili izazivanja mnogo stresa i bola, sebi i drugima. Jednostavno nije vrijedno toga.

Kad god osjetite “hitnu” potrebu da se posvađate zbog toga tko je u pravu a tko griješi, zapitajte se: “Da li bih radije bio u pravu, ili bih radije bio dobar?” Kakva je razlika između to dvoje? Da li je vaš ego stvarno toliko veliki?

2. Odreknite se potrebe za kontrolom. Steknite volju da se odreknete potrebe da uvijek kontrolirate sve što se događa vama i oko vas – situacije, događaje, ljude itd. Bilo da su u pitanju oni koje volite, kolege, ili samo stranci koje srećete na ulici – samo ih pustite na miru. Dopustite da sve i svatko budu baš kakvi jesu i vidjet ćete koliko ćete se bolje osjećati.

“Ostavljajući se svega, sve biva urađeno. Svijet osvajaju oni koji ostavljaju. Ali kada pokušavate i pokušavate. Svijet je više od pobjeđivanja.”, rekao je Lao Cu.

3. Odreknite se krivice. Odreknite se svoje potrebe da krivite druge za ono što imate ili nemate, za ono što osjećate ili ne osjećate. Prestanite da se odričete svojih moći i počnite da preuzimate odgovornost za vaš život.

4. Odreknite se samoporažavajuće priče o sebi. Koliko ljudi povrjeđuju sami sebe zbog svog negativnog, nezdravog i stalnog samoporažavajućeg razmišljanja? Ne vjerujete u sve što vam vaš um govori – posebno ako je negativno ili samoporažavajuće. Bolji ste od toga.

Um je superiorni instrument kada se koristi pravilno. Korišten pogrešno, međutim, postaje veoma destruktivan” rekao je Eckhart Tolle.

Prijatelj vašeg uspjeha