STVARI KOJE UNIŠTAVAJU SREĆU – 2.DIO

1. Odrecite se svojih ograničavajućih razmišljanja o tome što možete, a što ne možete učiniti, o tome što je moguće ili nemoguće. Od sada, nećete više dopustiti da vas vaša ograničavajuća vjerovanja drže zaglavljenim na jednom mjestu. Raširite krila i letite!

2. Odrecite se žaljenja. Odreknite se stalne potebe da se žalite na sve te mnoge  stvari – ljude, situacije, događaje koji vas čine nesretnim, tužnim ili depresivnim. Nitko ne može da vas učini nesretnim, nijedna situacija ne može da vas učini tužnim ili očajnim, ukoliko to ne dopustite.

Nije situacija ta koja pokreće ta osjećanja u vama, već kako vi izaberete da gledate na nju. Nikad ne potcjenjujte moć pozitivnog razmišljanja.

3. Odrecite se luksuza kritiziranja. Odrecite se potrebe da kritizirate stvari, događaje ili ljude koji su drugačiji od vas. Svi smo drugačiji, a ipak smo svi isti. Svi želimo da budemo sretni, svi želimo da volimo i da budemo voljeni i svi želimo da budemo shvaćeni. Svi želimo nešto, i nešto je željeno od strane svih nas.

4. Odrecite se potrebe da impresionirate druge. Prestanite da tako jako pokušavate da budete nešto što niste da biste se svidjeli drugima. To ne djeluje na taj način. Onog momenta kada prestanete tako jako da se trudite da budete nešto što niste, onog momenta kada skinete sve maske, onog momenta kada prihvatite i prigrlite pravog sebe, pronaći ćete ljude koje ćete privući, bez napora.

Prijatelj vašeg uspjeha