Kada stvari ne idu po planu zapamti jedno pravilo: Ne odustaj tek tako!

Kada stvari ne idu po planu, zapamti jedno pravilo: ne odustaj tek tako!

Želiš li predati bitku prije nego što si oči otvorio i razmislio gdje si i što si. Kada stvari ne idu po planu nisi prvi ni posljednji kojemu se to događa. Čitav je niz osoba kojima su se izjalovili planovi, ali imali su druga rješenje, plan B, C, D i tako do zadnjeg slova abecede.  Stephen Kinga, poznati romanopisac nije očekivao da će ga odbiti brojne izdavačke kuće, Thomas Edison nije očekivao da će toliko neuspjeha proći dok ne stvorio žarulju, John Lennon nije očekivao da će biti izbačen s fakulteta. A da ne govorimo što su sve prošli ostali ljudi kojima se danas svijet divi.

Kada stvari ne idu po planu, nemojte da strah dođe po planu. Strah i sumnja unište više prilika nego sve druge nesreće zajedno. Nemojte da zbog straha počnete govoriti da niste sposobni, da su zapreke jače od vas, i da nije pravo vrijeme za napraviti ono što trebate. Strah nije ništa drugo nego jedan trenutak slabosti koji je preuzeo kontrolu nad vama. Ukoliko ga pustite da se širi nije više problem u njemu, problem je u vama.

Kada stvari ne idu po planu, imate priliku da sazrijete prije plana. Trenutak u kojem ste se našli stavlja na kušnju vašu odlučnost, hrabrost, odgovornost i ostale vrijednosti. On sada postaje prilika da rastete, postaje prilika da dokažete sebi da možete bolje, da postanete snalažljiviji, da budete izdržljiviji, da pronađete alternativu, sve samo ne da kukate i govorite kako ne možete ništa učiniti, lažući sami sebe.

Kada stvari ne idu po planu, priupitajte se na koji vas put život sada poziva. Sve ima svoga razloga. Krivudave crte i lutanja mogu biti dio plana. To što nazivate krizom može biti razdoblje intezivnijeg traganja za pravim rješenjima. To što nazivate porazom može biti prigoda da razmislite što je prava pobjeda. Kada stvari ne idu po planu, više se pozabavite sobom i zapamtite jedno pravilo: ne odustajte dokle god postoji nada!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha