Stvori dan po svojoj mjeri!

Stvori dan po svojoj mjeri. Nemoj se samo žaliti i govoriti: ne ide mi ovo, ne ide mi ono.

Nikome u potpunosti okolnosti nisu posve naklonjene ali veliki ljudi prilagođavaju ih sebi. Nauči tražiti od života ono što ti treba a to ćeš postići zahvalnošću za stvari koje već imaš. Stvori dan po svojoj mjeri svladavši svoje unutarnje zapreke kao što su strahovi, sumnje, obeshrabrenja, obziri, natjecanja i ostali podsvjesni programi koji ti oduzimaju sreću.

Stvori dan po svojoj mjeri tako što ćeš promijeniti njegovu perspektivu, odmaknut ćeš se od mjesta na kojima se uvijek nalaziš i izaći na otvorene puteve i pronaći nove ljude. Stvori dan po svojoj mjeri tako što ćeš bolje upravljati svojih negativnim emocijama, nećeš samo gledati tko ti je što rekao, kako te tko pogledao, tražiti u svima njima negativne namjere i započinjati ratove na tisuću frontova pa se čuditi zašto ti ništa ne ide u životu.

Stvori dan po svojoj mjeri tako što ćeš se bolje osjećati u svojoj koži. Svjestan si da nemaš sve što želiš i trebaš, no da li ti to treba biti razlog da i novi dan utopiš u rijeci pesimizma, da se predaš struji koja će te sunovratiti u propast depresije. Dakako da ne ako u svemu tome možeš vidjeti lijepe stvari. Stvori dan po svojoj mjeri tako što ćeš se prestati koristiti izrazom „ne mogu“ kada je razmjer tvojih potencijala neizmjeran ali i neiskorišten.

Stvori dan po svojoj mjeri tako što ćeš se držati obećanja datog sebi kada si rekao da nećeš odustati od svojih snova, da se nećeš pokolebati pred ljudima koji te obeshrabruju i da nećeš obraćati pažnju na one koji te omalovažavaju. Samo ćeš krenuti dalje i stvoriti dan po svojoj mjeri. Kada znaš svoje unutarnje „zašto“, ono što te pokreće i daje ti smisao, nećeš se zadovoljavati manjim od onoga što zaslužuješ, svakoga dana stvarat ćeš svijet po svojoj mjeri.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha