Sva tajna ispunjenog života je početi na vrijeme!

Sva tajna ispunjenog života je početi na vrijeme.

Ne počnemo li život na vrijeme bit će to jedno malo veće žaljenje. Pitamo se zašto ponekad toliko dugo odgađamo stvari koje su nam posve prirodne i jednostavne? Odgađamo pozabaviti se sobom i svojim životom a pronalazimo vremena da zabadamo nos u tuđe stvari. Pronalazimo vremena da povećavamo svoja očekivanja od drugih, umjesto da povećamo svoj doprinos u životima drugih jer u konačnici to je jedino što nas podiže i čini ispunjenima.

Ne počnemo li svoj život na vrijeme bit će to jedno malo veće žaljenje. Bit će žaljenje kada shvatimo da smo za svaku želju koju smo dobili ujedno dobili i snagu za njeno izvršenje, ali nismo htjeli dirati u sebe, nismo htjeli istraživati naše dubine i shvatiti koliko smo moćni. Bit će žaljenje kada shvatimo da smo se cijelo vrijeme fokusirali na to što ljudi govore a nismo ih promatrali u okviru njihovih djela i tako sagledali pravu cjelinu života.

Ne počnemo li život na vrijeme bit će to jedno malo veće žaljenje. Odgađamo pozabaviti se našom srećom jer mislimo da ona dolazi i odlazi po nekim nama neshvatljivim principima a zapravo je sva njena tajna u tome što se usudimo učiniti. Odgađamo pozabaviti se svojim problemima jer mislimo da će vječno trajati, da su veći nego što jesu. Odgađamo izići u susret drugome jer ga vidimo kao veliku nepoznanicu a zapravo je isti kao i mi.

Sva tajna ispunjenog života je početi na vrijeme, početi na vrijeme razmišljati, sanjati i djelovati. Na vrijeme shvatiti koliko je imati svoj mir važnije i vrijednije od bilo kojih drugih prolaznih zadovoljstava u životu. Na vrijeme prepoznati tko ti je prijatelj a tko se samo pretvara da jest. Na vrijeme zavoljeti posao kojim se baviš i učiniti svoji život prekrasnom avanturom punom zahvalnosti i ljubavi  za sebe i druge.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha