Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život sjetite se ovih stvari!

Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život sjetite se svojih najbližih koje volite, svih onih koji vas trebaju.

Sjetite se onih kojima ste potrebni, bilo da im kažete jednu riječ utjehe, bilo da ispunite neku njihovu drugu potrebu koju nitko drugi ne može. Sjetite se onih kojima vaš život treba biti lekcija da nešto nauče i da će bez te lekcije sve krenuti drugim smjerom, ostati uskraćeni za jedno važno životno znanje ali i iskustvo.

Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život, znajte da trenutno stanje ne govori o vašoj budućnosti. To što sada prolazite jedan težak period ne znači da će i idući period biti takav. I priroda je takva, izmjenjuju se godišnja doba, i ako nam se neko godišnje doba ne sviđa, moramo razumijeti da je i ono potrebno da bi cijelina života bila ostvarena. U konačnici sve je to ciklus života kojega ne možemo mijenjati.

Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život pogledajte na ljude koji su u gorem položaju nego vi. Koliko je onih teško bolesnih koji cijene svaku minutu svoga života i ne žele se predati jer u svemu tome vide jedan dublji smisao koji na prvi pogled nije vidljiv. Koliko je onih obespravljenih, napuštenih, osramoćenih, izdanih koji s jednim okok gledaju na sve to što su prošli, ali s drugim okom ipak vjeruju u neku bolju sutrašnjicu.

Svaki put kada izgubite volju da se borite za svoj život uzmite malo vremena i odmorite se. Možda vas je samo život umorio i trebate malo predaha. Sačekajte da se stvari, kao i kod uzbrkane vode, smire a onda počnite gledati u budućnost i ići naprijed. Vidjet ćete kako ćete preporođeni opet osjetiti da imate snage i da se želite boriti koliko god život oko vas bio težak. Sve su to iskustva života koja nam pomažu da postanemo bolji ljudi.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha