Svaki put kada se nađemo u teškoj situaciji naći će se i ovi ljudi!

Svaki put kada se nađemo u teškoj situaciji ima netko tko će nam ispužiti ruku a ima i netko tko će nam podmetnuti nogu.

Nemojmo se samozavaravati da će svi ljudi kada vide kako nam je teško požaliti nas. Ima onih koji će uživati u tome, ima onih koji će slaviti zbog toga, a ima i onih koji će ostaviti sve svoje poslove da nam pomognu da mi rješimo naše probleme.

Svaki put kada se nađemo u teškoj situaciji ima onih koji će nam davati savjete, govoriti nam kako su nas upozoravali, hvaliti se kako se to njima nije i ne može dogoditi, i podbadati da se nama dogodilo, a ima i onih koji će ponuditi rame za plakanje, ruku pomoćnicu i sve što nam bude trebalo. Nigdje kao tu nećemo osjetiti ljudsko srce ali ljudsku hladnoću, nigdje kao tu nećemo razumijeti onu činjenicu kako se pravi prijatelji poznaju u nevolji, a jednako tako i neprijatelji.

Svaki put kada se nađemo u teškoj situaciji ima onih ima onih koji će se kockati hoćemo li ili nećemo propasti, ima onih kojima će to postati samo jedan običan trač, a ima i onih koji će ostaviti sve svoje obaveze da bi bili s nama u našoj nevolji. Ima tu i onih koji će sa smijehom u očima ili makar prikrivenim osmijehom sve to promatrati, a ima i onih koji će u našoj sudbini gledati svoju sudbinu i sve učiniti da je spriječe.

Svaki put kada se nađemo u teškoj situaciji ima onih koji će nas smirivati, a ima i onih koji će paničariti. U svakoj nevolji na stotinu onih koji će samo promatrati naći će se i jedan koji će biti čovjek i pokazati da ima srca. Tu osobu naučimo cijeniti! Svaki put kada se nađemo u teškoj situaciji vidjet ćemo koliko je tko zreo, a najviše ćemo vidjeti koliko smo mi zreli. Više od svega toga što vidimo na drugima, suočit ćemo se sa sobom i pokazati tko smo i kolika je naša prava snaga. Zato i postoje teški trenuci.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha