Prije svakog velikog početka – velika tišina

Prije svakog velikog početka – velika tišina.

Tišina je prostor preispitivanja srca i traženja razloga zašto ćete nešto napraviti ili nećete. Jer snaga nije u motivaciji, snaga je u argumentima, snaga je u onom „zašto“ koje se nalazi iza svega. Tišina je prostor u kojem trebate oblikovati svoju vjeru u sebe, ona ne dolazi slučajno, nju vam ne donose drugi, ona nije posljedica nekih postignuća koja ste postigli, ona je odluka koju donesete u tišini svoga srca kakva osoba želite biti.

Prije svakog velikog početka – velika tišina. Svi veliki ljudi su se povlačili, prije otkrića, prije bitaka, prije nastupa. Ona je proširenje vašeg unutarnjeg prostora u kojem možete bolje pratiti vaš unutarnji sustav za navođenje. Ona vam pomaže da sazrijete za svoju radost, da ojačate za svoju strpljivost, da se razgorite za svoju strast. Tišina je prostor da usavršite svoje riječi i izaberete one prave koje će pratiti i oblikovati vaš život.

Ne treba vam puno vremena za tišinu. Izdvojite ga onoliko koliko imate, odvojite se od drugih, osamite se, po mogućnosti budite u što većem dodiru s prirodom jer tada najbolje možete čuti svoju unutarnju prirodu. Osjećaji, impulsi, intuicija samo čekaju taj prostor za njih da vam daju dragocijene informacije za vaš život. Tu ćete shvatiti koliko proces promjene sporo ide, koliko ga treba ponavljati i kako nema drastičnih pomaka prema naprijed.

Ukoliko ste pred nekom velikom i prijelomnom odlukom znajte da vam je nitko ne može ponuditi osim vas samih kada izaberete tišinu. Tišina vam pomaže dovršiti vaš najveći projekt koji se zove vaš život, jer što god radili, koliko god ubrzavali, koliko god se s drugima uspoređivali, ništa niste napravili ako ste promašili cilj. Tišina je onaj kompas pomoću kojeg svakoga dana usklađujete dva mjesta, mjesta s kojeg ste krenuli  i mjesta na koje želite doći. Samo u tišini možete upoznati sebe a onda i svoj cilj. Samo u tišini možete biti čovjek koji ide naprijed.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha