Sve za čime čeznemo nalazi se unutar nas samih

Donosimo priču jedne osobe o najvažnijoj lekciji koju je naučila u životu. Upravo ta joj je lekcija omogućila da vodi sretan i ispunjen život pronalazeći snagu i sreću unutar sebe.

„Godinama sam tragala za ljubavlju, mirom, srećom i ispunjenjem izvan sebe. Što sam više tražila, to sam bila dalje od željenog cilja. Bila sam zbunjena, nervozna te se osjećala vrlo izgubljeno. Činilo se da moj život nema nikakav smisao i sve stvari koje su me naučili o životu dok sam bila dijete za mene su predstavljale učestalo razočaranje. Više od dvadeset godina živjela sam život na „njihov“ način, u skladu s „njihovim“ pravilima, vjerovanjima i ograničenjima. Kad kažem „njihov“ mislim na obitelj, učitelje, društvo, vladu, medije i slično. To me nije odvelo daleko.

U trenutku kad sam počela preispitivati ograničavajuća vjerovanja koja su mi bila prezentirana kao istinita i odbacila mnoga pravila koja su me sputavala u životu, život mi je postao zanimljiv. Nakon eksperimentiranja s mnogim različitim vjerovanjima, pravilima i istinama o životu, došla sam do zaključka da se sve za čime tragam već nalazi unutar mene – mir, ljubav, sreća, ispunjenje. Sve je to bilo unutar mene i čekalo da se probudim te počnem gledati u sebe i prestanem to tražiti izvana. Sada, kad god slušam intuiciju i svoje srce, osjećam se sigurno i znam da ću postići najbolje rezultate. S druge strane, kad ignoriram svoj unutarnji GPS, stvari krenu nizbrdo. Iako ponekad ima dana kada ignoriram svoju intuiciju i stvari krenu krivo, utješno je što uvijek znam na koji se način vratiti na pravi put. Odgovori se nalaze unutar mene. U redu je tražiti vodstvo i pomoć, no samo mi znamo što je to najbolje za nas. Samo gledanjem unutra i slušanjem srca i intuicije možemo naći odgovore na svoja pitanja. I da, tako je jednostavno. U početku je potrebno malo vježbe, no jednom kad u tome uspijemo, cijeli nam se život mijenja na bolje. Nema ničeg snažnijeg ni ljepšeg od otkrića vlastite jedinstvenosti. Od toga da živite život na svoj način i moram reći da je to jedna od najvažnijih lekcija koje sam naučila u životu. Mnogo je blaga skriveno u svakome od nas.

Izvor: Purposefairy.com

Prijatelj vašeg uspjeha

Related posts

Svađa u obitelji
PRIČE

Svađa u obitelji

5. listopada 2012.

Savršeno srce
PRIČE

Savršeno srce

28. kolovoza 2016.

8 laži moje majke
PRIČE

8 laži moje majke

10. svibnja 2015.

Prometna nesreća
PRIČE

Prometna nesreća

1. siječnja 2015.