Svi smo na ovom svijetu zbog nekog razloga

Pronađite svoju svrhu i strast. Svatko je od nas rođen s jedinstvenom životnom svrhom. Svi smo na ovom svijetu zbog nekog razloga i svi smo ovdje da bismo služili jedni drugima.

Slični smo pojedinačnim stani­cama u tijelu: svatko od nas obavlja svoje jedinstvene funkci­je, a kolektivno služimo tijelu kao cjelina. Svrhovit život nije samo istinski izraz onoga što vi uistinu jeste – već je vaš dar svijetu – a svijetu je potrebno upravo ono što mu vi možete ponuditi. Kad živite svrhovitim životom, u svemu što radite pronaći ćete veće ispunjenje i radost. Kad živite u skladu sa svojom svrhom, svojom strašću i svojom unutarnjom istinom, svemir će vas podržavati u svim vašim pothvatima. Svrha je života živjeti svrhovitim životom rekao je Richard Leider.

Stoga morate odvojiti vremena da se zagledate duboko u sebe i utvrdite vlastitu osobnu misiju i svrhu života. To ćete najbolje uspjeti tijekom tihe kontemplacije, molitve i meditacije, ali već ovog trenutka za početak možete napraviti nekoliko stva­ri. Možete početi prihvaćati činjenicu da ne postoje slučajno­sti i da ste uistinu na ovom planetu zbog nekog razloga. Imate svrhu u ovom životu i u svijetu, a vaš je doprinos ite­ kako važan.

Jack Canfield

Prijatelj vašeg uspjeha