Tajna životne sreće je odluka da nećeš neprestano zavirivati u tuđa dvorišta!

U životu je samo jedno bitno: odlučiti da nećeš neprestano zavirivati u tuđa dvorišta.

Jer jednom kada počneš tamo viriti sva trava u njima će ti se činiti zelenija nego u tvome. Umjesto da se posvetiš uređenju svoga dvorišta i svoga vrta, posvetit ćeš se gledanju u tuđe živote a onda će se tu pojaviti svakojake misli. Pitat ćeš se zašto je njihova trava uvijek zelenija, a još više zašto tvoja nije. Tada ćeš krivnju tražiti svuda oko sebe ali nikada nećeš pomisliti da si možda sam odgovoran za svoj život.

Tajna životne sreće je odluka da nećeš neprestano zavirivati u tuđa dvorišta. Jednom kada tako počneš raditi onda ćeš neprestano tražiti potvrdu od drugoga da ti kaže da je i tvoja trava zelena, tražiš ćeš odobravanje i pohvale jer nećeš moći izdržati da samo druge hvale. Počet ćeš se uspoređivati s drugima bez obzira što to nisu stvari za uspoređivanje a onda ćeš na koncu samo izjedati sebe, uništiti svoje samopouzdanje, samopoštovanje i početi životariti.

Zavirivati u tuđa dvorišta znak je nezrele osobe, osobe koja će samo gledati i žaliti, zrela osoba će željeti nešto poduzeti u svom životu pogotovo kada ima veliku lepezu mogućnosti. Ona će sve to što se oko nje događa shvatiti kao iskušenje i izazov koji joj pomažu da raste i da shvati kolika je vrijednost njenog postojanja. Prestat će se osvrtati na ono na što ne može utjecati a otkrit će koliki je njen stvarni utjecaj u području u kojem nikada nije davala previše važnosti.

Zrela osoba shvatit će tada da padovi nisu situacije u kojima si lošiji od nekoga drugoga, nego trenuci kada se ne razvijaš u onome što može postati tvoj vrhunski potencijal. Kada prestaneš jednom gledati u svijet oko sebe otkrit ćeš bogatstvo svijeta u sebi, otkrit ćeš da se tu nalaze odgovori na sva važna životna pitanja koja si tražio svuda uokolo, a još više od svega prepoznat ćeš da se i tu nalazi tajna tvoje životne sreće. Pitat ćeš se na kraju zašto ti je toliko trebalo da to shvatiš.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha