Teška vremena ne traju zauvijek, traju onoliko koliko treba!

Teška vremena ne traju zauvijek, traju onoliko koliko treba.

Traju onoliko koliko vam treba da se probudite i shvatite da dosadašnjim načinom života i dosadašnjim načinom razmišljanja bilo bi besmisleno očekivati neke bolje rezultate. Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da shvatite da će se sve dogoditi onda kada treba, a ne onda kada vi očekujete pa zbog toga požurujete stvari bilo u sebi, bilo u svijetu oko sebe.

Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da naučite svladati sebe, jer lako je svladati drugoga, lako je tražiti samo svoja prava, ali sagledati i ono što je potrebno drugima to nije uvijek lako. Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da naučite ostati smireni u teškim životnim situacijama, jer možete se ljutiti koliko god hoćete, možete tražiti krivca gdje god hoćete ali promijenit ništa ne možete.

Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da ne žalite više za proteklim danima u svom životu jer svi su oni bili tu s razlogom. Neki su tu bili da osjetite sreću, a neki da vam budu iskustvo, škola, opomena, upozorenje ili samo sjećanje na jedan period vašega života. Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da oprostite onima kojima trebate oprosti jer s teretom kojeg nosite ne možete u budućnost i nemate mir.

Teška vremena ne traju zauvijek, traju onoliko koliko treba. Traju onoliko koliko treba vama ili drugima u vašem životu. Zato se ne žalite da su predugo trajala, da ste u njima ostali sami, da su vas uništila, da su oduzela najbolji dio vašeg života, da su vas satrala. Potrebna su bila da nešto naučite i nešto postanete. Sve je to bio dio jedne mnogo veće cjeline koju ćete razumjeti tek iz jedne veće perspektive, ako krenete u potragu za njom. Do tada nemojte se žaliti za teška vremena, zahvaljujte za njih!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha