U Novoj godini ne zaboravite ovo sebi darovati!

U Novoj godini ne zaboravite dar za sebe.

Ne zaboravite sebi darovati poštovanje koje više od svega zaslužujete. Poštovanje u kojem životne prioritete i osobe koje vas vole nećete pretpostaviti nekim tričarijama koje vam samo oduzimaju dragocijeno vrijeme, poštovanje u kojem se nećete pitati što će vam drugi reći za vaše potrebe, želje i snove jer ćete početi više razmišljati kako se osjećate u svojoj koži, a manje se opterećivati mislima što se nalazi u tuđoj glavi.

Ne zaboravite sebi darovati viziju kakav vaš život treba biti. Lako je živjeti iz dana u dan, bez plana i cilja, ali takav put ne donosi neko dugoročno ispunjenje već samo pitanje na kraju dana gdje je prošlo vaše vrijeme i što ste radili. Ne zaboravite sebi darovati priliku da bolje upoznate sebe, da se odvojite neko vrijeme od svijeta, i u tišini izaberete u što ćete vjerovati, kome ćete pokloniti svoje srce i povjerenje, kakvim ćete se emocijama okružiti.

Ne zaboravite sebi darovati mogućnost da dadete maksimum od sebe. Nemojte se zadovoljavati minimumom, on stvara frustraciju, ogorčenost, nezadovoljstvo, samosouđivanje. Kad riskirajući dadete sve od sebe pomaknut ćete granice i shvatiti da ste kod sebe stvorili najbolju formu koja će puniti osjećajem sreće i zadovoljstva. A kada počnu pristizati rezultati uloženog truda s ponosom će se nazvati sretnim čovjekom.

I na koncu ne zaboravite sebi darovati pravo da budete sretan bez obzira što se u vašem životu događalo. Neće uvijek cvasti ruže, niti će put pred vama uvijek teći glatko. Doći će dani kada ćete se tako grčevito trebati držati obećanja datog sebi ali ako u tom trenutku uspijete, život će za vas postati pustolovina, postat će prostor gdje ćete svakoga dana moći očekivati nova čuda i doista uživati u njihovom pojavljivanju.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha