U Novoj godini zaslužuješ podignuti svoju vrijednost u svojim očima!

U Novoj godini zaslužuješ podignuti svoju vrijednost u svojim očima.

Ne brinuti više što će reći i pomisliti drugi. To te i uništilo. Život je takav da ako spustiš svoju vrijednost oduzet će ti mnoge vrijedne stvari koje želiš i zaslužuješ. Zaslužuješ nekoga da te poštuje kao osobu a ne kao neku stvar od interesa, da ti vjerujete a ne da manipulira tobom, da cijeni tvoju prisutnost a ne da je ignorira poigravajući se tvojim osjećajima.

Bez obzira što Nova godina donosi jedna je stvar u tvojim rukama; mogućnost da podigneš svoju vrijednost. To ne znači podignuti svoj nos, bahato se ponašati, i ne brinuti za ljude oko sebe.  Štoviše vrijednost ojačava tvoj osjećaj da voliš, da suosjećaš, da izgrađuješ bolji svijet oko sebe. Postaješ zainteresaniji za ljude kojima si okružen i više nisi samo jedan bezosjećajni prolaznik kroz živote drugih.

Kada podigneš svoju vrijednost u svojim očima prije ili kasnije ćeš uočiti i priznati da nisi savršen, i nećeš više upirati prstom na tuđe slabosti jer ćeš duboko biti svjestan svojih. Počet ćeš cijeniti svoje vrijeme tako da čim shvatiš da ukoliko si upao u začarani krug beznačajnosti ustat ćeš i produžiti dalje. Ako se među ljudima kojima si okružen osjećaš loše, napustit ćete to društvo, svjestan da je svakako samoća bolja od lošeg društva.

U Novoj godini zaslužuješ podignuti svoju vrijednost u svojim očima ne pravdajući se drugima za odluke koje donosiš, ciljeve koje postavljaš jer to isto ne tražiš od drugih. Zaslužuješ nekoga tko će te iskreno voljeti bez da postavlja ultimatume, nekoga tko će se ispričati kada te povrijedi ne očekujući da ćeš ti samo prijeći preko toga, nekoga tko će ti dati da se osjećaš ispunjeno a ne te na kraju ostavljati praznim. Kad podigneš svoju vrijednost u svojim očima naučit ćeš ljude kako da se odnose prema tebi.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha