U životu se ne pitaj koji je pravac pravi, pitaj se jesi li ti onaj pravi!

U životu se ne pitaj koji je pravac pravi, pitaj se jesi li ti onaj pravi.

Jer ako jesi pravi, onda je svaki pravac ispravan, onda nema puta na kojem možeš pogriješiti, jer si ti onaj koji donosi odgovorne i kvalitetne odluke i u kakvim se god okolnostima nalazio možeš svaku situaciju okrenuti na dobro i uspjeti. Možeš uspjeti ako je uspjeh u tebi, ako je red u tebi, ako je u tebi svijest o vlastitoj vrijednosti i vjera u vlastite potencijale, ako je u tebi dogovor sa samim sobom.

Ako si ti pravi onda u kojem god pravcu života pošao, napravit ćeš ono najbolje. Gdje god te život dovede naći ćeš načina da napraviš ono najbolje od toga. A biti pravi znači imati sigurnost u sebi, samopouzdanje, biti borac, vjerovati u bolju budućnosti i boriti se za svoje ciljeve. Nije to neka prazna fraza, to je tvoja odluka da ostaneš vjeran sebi koliko te god ljudi i stvari pokušavalo okrenuti u svom pravcu i napraviti od tebe nešto što nisi.

U životu se ne pitaj koji je pravac pravi, pitaj se jesi li spreman za životnu avanuturu, gledaš li na život kao na mogućnosti ili kao na zapreke. Živiš li za cilj koji je ispred tebe ili živiš da kažeš da je nemoguće njegovo postignuće, živiš li da kažeš da su pozitivne misli u problemima utopija i da je bolje od svega odustati nego se na kraju razočarati. Živiš li da život oko sebe gledaš prijateljski ili gledaš kao svoga najvećeg suparnika?

Biti pravi ne znači biti nepogrešiv, biti onaj koji nikada nije pao, posustao, želio da odustane, već to znači da usprkos svega i dalje imaš želju da dovedeš svoj život tamo kamo želiš a ne onamo kamo ti ga usmjeravaju drugi. Nema jednog pravog puta, svi su putevi za tebe pravi ako si na čistu sa sobom i svojim snovima, ako drugi ne gospoadare tvojim životom i ako želiš da ti svaki novi dan bude tvoj najbolji dan. Tada je svaki put za tebe pravi put.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha