Ući ili ne ući u konflikt, pitanje je sad?

Ući ili ne ući u konflikt, pitanje je sad. Dvojba je u koju svaki čovjek jednom dođe.

Šutjeti na neku verbalnu ili fizičku povredu, poniženje, zamjeranje, prijestup, poniženje i gutati bol u sebi ili suprostaviti se i reći ono što vam se nalazi na duši ponekad je teška dilema pogotovo kada želite graditi imidž smirene i staložene osobe, osobe koja se ne da isprovocirati niskim udarcima i koja će ostati iznad svega što se oko nje događa.

Ući ili ne ući u konflikt, pitanje je sad. Dvojba je to koja često može dovesti do pojave različitih bolesti jer nezadovoljstvo koje se nakuplja unutra često može eruptirati na nekoj pogrešnoj strani. Nema potrebe da glumite nešto što niste jer ćete tako samo više izgubiti, nego dobiti. Ako vam nešto smeta, recite to, suprostavite se, branite svoja načela, pokažite svoj stav, samo nemojte mirno stajati i praviti se da se ništa ne događa.

Ući ili ne ući u konflikt, pitanje je sad. Život nekada prođe u toj dvojbi i kasnije požališ što nisi jasno rekao što misliš, što nisi dao do znanja na kojoj si strani i što nisi jasno pokazao svoje osjećaje. Ne boj se ulaska u konflikt, možeš se samo bojati da jednom ne požališ što se nisi jasno izjasnio s onim što si želio i što nisi ništa učinio u vezi s onim što je bilo duboko u tebi, i što je tvoj „ja“ ostao izgubljen negdje u pozadini.

Ući ili ne ući u konflikt, pitanje je sad. Pasivnost može boljeti više od svih udaraca, pasivnost može ostaviti više žaljenja nego sve pogreške koje si učinio i zato ne bojte se pokazati koliko ti je do nečega stalo i da ti sve stvari na svijetu nisu jednako (ne)važne. Konflikt ne znači uvijek borba, rat ili neprijateljstvo, konflikt jednostavno znači želja da se tvoja istina čuje, da u tvom životu postoji nešto što vrijedi i za što se isplati boriti.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha