Uvijek čekamo da nas nešto učini sretnima: bolji posao, bolja ljubav, više novca, bolja kuća…

Svi želimo biti sretni. Toliko je jednostavno.

Ali uvijek čekamo da nas nešto učini sretnima: bolji posao, bolja ljubav, više novca, bolja kuća, bolje vrijeme, odmor, nova odjeća, noć u gradu. Sreća je u trenutku. To je prihvaćanje sebe kakvi jesmo upravo sada, bez obzira na poteškoće s kojima smo možda suočeni. Življenje u trenutku zahtjeva vjeru, vjerovanje da je sve upravo onako kako treba biti. „Sve se događa s razlogom.“ Zvuči kao pravi klišej, pogotovo kada se primijeni na tragična iskustva, međutim, življenje punim plućima nas izaziva na rast. Ako nismo otvoreni za rast i promjene, postajemo ustajali, krećući se u krug na isti dosadni način.

Prije sam se znala toliko nervirati što činim svog direktora sve bogatijim i bogatijim dok moja plaća iz godine u godinu ostaje gotovo ista. Umorila sam se od nerviranja, te sam se morala zastati i ozbiljno promisliti o svom potencijalu: „Ako misliš da si tako pametna, iskusna, talentirana i motivirana, što čekaš? Iskoristi to i uloži u sebe. Započni svoj vlastiti posao i dokaži si koliko vrijediš.“

Naučiti nešto o zakonu privlačenja je vitalno za izlaz iz svoje zone ugode i kretanje prema novim visinama. Biti sposoban ostati u trenutku, čak i pod pritiskom, stresom i nesigurnosti, će značiti razliku između uspjeha i neuspjeha. Bez rizika nema ni profita. Istina, rizik je strašan, ali što je strašnije – nemati ono što želite ili imati ono što želite?

Anne West

Prijatelj vašeg uspjeha