Uspjeh je kada kažeš sebi: Znam koliko će biti teško ali ću ipak to napraviti jer je vrijedno!

Uspjeh je kada kažeš sebi: znam koliko će biti teško ali ću ipak to napraviti jer je vrijedno.

Uspjeh je biti svjestan da će doći loši dani, teški trenuci, vremena krize ali u isto vrijeme znati da oni nisu bitni, bitno je ono što dolazi nakon njih. Biti svjestan da oni ne zaslužuju da ih neprestano prevrćeš po mislima, već da vjeruješ da oni imaju snagu da te učine jačim i uzdignu, da shvatiš da se nakon njih počinje događati nešto veličanstveno.

Uspjeh je da u trenucima kada zaredaju zapreke i problemi kažeš sebi da pronađeš način kako izaći iz njih naprijed a ne se samo žaliti da si u beznadnoj situaciji. Uspjeh je učiti iz iskustva i shvatiti da kukanje ne pomaže. Uspjeh je svejedno se nasmijati svojim padovima i porazima, jer je njihova zadaća da od svoga života napraviš remek djelo, a ne da se skrivaš sam od sebe, već da kreneš za onim za čime ti srce gori.

Uspjeh je kada kažeš sebi da živiš još samo jedan dan, jer ovaj dan i jest bitan, ovaj dan i jest tvoj život, sve ono što je prošlo više se nikada neće vratiti, sve ono što očekuješ i misliš da će se dogoditi – nije sigurno. Uspjeh je kada kažeš sebi da nije najvažnije kako te drugi vide, najvažnije je kako ti vidiš samoga sebe, jer drugi ne znaju što se nalazi u tebi, oni vide samo tvoju vanjštinu a ono u tebi doista je velika tajna koju jedino ti nazireš.

Uspjeh je kada kažeš sebi: Ako sada ne zgrabim priliku neću nikada. A onda to i učiniš. Jer nije bitno što si znao, koga si poznavao, što si planirao, kako si život zamišljao. Bitno je napraviti korak koji je pred tobom, odbaciti strah, sumnju, razočaranje i ostale negativne osjećaje i pokazati drugima da je vjera koju imaš u sebe ono što se na kraju računa. Uspjeh je na koncu kada kažeš sebi i duboko povjeruješ u to da znaš koliko će biti teško ali ćeš ipak to napraviti jer je vrijedno.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha