Uspjeh nije u tajnama, uspjeh je u činjenicama!

Uspjeh nije u tajnama, uspjeh je u činjenicama.

Uspjeh je u prihvaćanju stvari koje trebaš napraviti da bi postigao svoj cilj i koje ćeš napraviti usprkos toga što su teške i što se za njih trebaš dobro oznojiti. Uspjeh je u godinama koje ulažeš u ono što želiš i u tvom neodustajanju od cilja prema kojem si se zaputio iako ti je više dosta svega, te gledaš druge kao s lakoćom postižu rezultate ne znajući što se nalazi u pozadini njihove životne priče.

Uspjeh nije u tajnama, uspjeh je u činjenicama. Uspjeh je u tome da iskoristiš ono najbolje što imaš ne gledajući stalno na ono što ti nedostaje. Uspjeh je da prestaneš govoriti da nisi spreman i da ti treba još mnogo toga da bi se zaputio na put kojim želiš krenuti. On je u tome da budeš u miru sa samim sobom i onda kada se ne događaju stvari onako kako želiš i kada ti se čini da je mnogo stvari nad kojima nemaš kontrolu.

Uspjeh nije u tajnama, uspjeh je u činjenicama. Uspjeh je da vjeruješ da će na kraju sve izaći u redu iako su se oko tebe sada odjednom stvorile brojne zapreke. I onda kada sve ide naopkao to je znak da makar ide nekako, najgore je kada stvari stanu i ne miču se niti naprijed, niti natrag. Uspjeh je da dobro razlučiš prioritete bivajući svjestan da nisu sve stvari od jednake važnosti i da ne zaslužuju istu količinu tvoga vremena i truda.

Zato ne traži tajne uspjeha, gledaj na ove činjenice oko sebe. Potrudi se da uvijek završiš ono započeto i da nakon toga pronađeš novi cilj. Pozitivne misli su gorivo koje te treba održavati na tvom putu koliko ti se god činilo da nemaš razloga za njih. I na koncu shvati da je sve ovo potrebno činiti i biti svjestan toga svaki dan, jer samo svakodnevno napredovanje donosi jednoga dana velike rezultate i uspjeh.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha