Vaš uspjeh i snovi veći su od prepreke

Prestanite iščekivati „čarobno dugme“ za rezultate. Svi želimo da do ciljeva stignemo lakšim putem; to je način kako funkcioniramo. Konstantno tražimo put manjeg otpora, i nažalost, za mnoge od nas to znači da konstantno želimo i nadamo se nečemu ili nekome tko će  postići naše ciljeve umjesto nas.

Uspjeh ima tendenciju da bude rezultat odluka koje smo donjeli. Na kraju dana, bilo da smo uspjeli ili ne u našim naporima, svodi se na to da li smo odabrali da djelujemo ili ne. Ukoliko ne djelujemo, to može rezultirati željom da krenemo putem manjeg otpora, ili možda jer nismo u mogućnosti, da gledamo pored prepreke pred nama. Koji god da je slučaj u našem konkretnom iskustvu, pogledajte da li se bilo što od sljedećeg može primjeniti na vas.

Nismo u mogućnosti da vidimo iza trenutnih neuspjeha, prepreka ili barikada. Vjerujemo da je cijeli plan pogrešan kada ne uspijemo ili se spotaknemo, ili da nam nije suđeno da ispunimo naš cilj. Kada se suočimo sa ovim trenutnim udarom neuspjeha, obično pretjerano reagiramo, vjerujemo da su stvari mnogo gore nego što zaista jesu. U tim ključnim momentima, nismo u mogućnosti da sagledamo širu sliku, veću strategiju. Mnogi ljudi će izgubiti bitku, ali i rat. Činjenica je da su vaš uspjeh i snovi veći od ove jedne prepreke ili neuspjeha, pa zašto mu pridavati toliko značaja?

Alex Work

Prijatelj vašeg uspjeha