Vaš život nije igračka s kojom će se netko igrati a onda je odbaciti kada mu dosadi!

Stvorite vlastiti svijet. Prestanite živjeti u svijetu u kojem su vam uloge odredili drugi, ciljeve postavili drugi.

Shvatite da vaše vrijeme nije igračka  s kojom će se netko igrati a onda je odbaciti kada mu dosadi. Shvatite da ne morate nikome polagati račune, nitko to ne čini ni vama. Nemojte da vaša povijest postane samo ono što su zapisali drugi, pišite je vi. Niste tu da stojite u nečijoj sjeni, imate priliku zaigrati svoju ulogu, zaigrati je bolje od bilo koga.

Stvorite vlastiti svijet, ne čekajte da vam to učine drugi. Prestanite pričati o tome što su rekli ili učinili drugi.  Ne zarobljujte se uvjerenjima kojima vas je netko stavio u neke kalupe. Ako ne želite na kraju svoga vremena gledati unatrag svoj život s kajanjem vrijeme je da sada učinite nešto. Ne morate ići utabanim stopalima, štoviše to je siguran put da nikada ne otkrijete one najdublje razloge sreće koji se nalaze u tome da ste živjeli život punim plućima, sanjati jedan bolji svijet i dotakli ga.

Stvorite vlastiti svijet, imate pamet, srce i ruke koji to mogu učiniti. Nekim ljudima poželite sreću na odlasku, druge zagrlite na dolasku. Ne morate sve razumjeti, dovoljno je da bude onako kako osjećate, a s vremenom će vam biti zašto je netko tu a netko drugi nije. Vidjet ćete da kada donesete važne odluke onda se stvari same poslože od sebe, ali odluke morate donijeti, ne smijete se skrivati iza odluka drugih, dopuštati da vam netko drugi kaže što smijete a što ne smijete, gdje možete a gdje ne možete.

Stvorite vlastiti svijet. Zaigrajte svoj život kao igru, ne glumeći neku smrtnu ozbiljnost jer nitko od nas ne zna koliko nam je još vremena darovano na zemlji. Kada se prestanete žaliti da je život težak i kompliciran otkrit ćete da je u vašim rukama mnogo više stvari nego što ste ste mislili. Jednom kada naučite slušati srce vidjet ćete koliko je jednostavan put do toga da stvorite vlastiti svijet, ne treba mnogo a dobivate sve.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha