Veličanstven život čeka onoga tko može zamisliti i ostvariti svoje namjere do kraja

Uhvatite li se često kako sanjivo pričate o budućnosti – maštate ili govorite o danu kada ćete napokon početi pisati prvi roman ili pokrenuti vlastiti posao ili čak započeti dijetu?

Svi smo krivi za to. Nije važno koliko planiramo i razgovaramo o tome što namjeravamo učiniti ili postići, mi nikada ne odemo dalje od naše namjere – bez obzira koliko se dobra ona može izvorno činiti.

Kao što možda već znate, realizacija sna ili ideje može biti puno teža nego što smo očekivali. Nakon što splasne početno uzbuđenje zbog ideje ili cilja i počnu se pojavljivati  sumnje, ono što se na prvi pogled činilo kao vrlo dobra namjera, odjednom postaje posao koji bi mi radije ignorirali.

Zamislite samo što smo sve mogli učiniti s našim životima da smo zamislili naše namjere do kraja. Razmislite o veličanstvenim razinama na koje bismo mogli doći i uživati!

Do sada ste mogli postati poznati romanopisac, uživati u toj vikendici s vrtom, putovati diljem Indije ili biti predsjednik uprave multi-milijunske tvrtke.  Ali još nije prekasno – sve to  još uvijek može biti ostvarivo!

Ukoliko ne provodite svoje namjere do kraja, pročitajte ovih 5 koraka koje je potrebno napraviti kako bi vaše namjere pretvorili u pozitivnu akciju:

Korak 1: Postavite vaše namjere

Razlog zbog kojeg smo ponekad u nemogućnosti svoje namjere provesti u djelo je taj što ih imamo previše.  Dakle, umjesto da se opteretimo s mnogim idejama i ciljevima, zašto ne odabrati jedan određeni cilj?

Može biti pomalo frustrirajuće neke ciljeve staviti na čekanje, pogotovo kada ih tako očajnički želite ostvariti. Međutim, važno je imati na umu – iako pokušavate zadržati sve ove namjere, na taj način nećete ostvariti ni jednu od njih. Pokušajte se neko vrijeme držati jednog cilja i promatrati napredak – uvijek možete nadodati  još jedan kasnije!

Potrebno djelovanje: Fokusirajte se  na samo jedan cilj. Koristite mapu želja i vizualne podsjetnike na vaš cilj kako bi ostali usredotočeni na ono što želite postići. I vjerujte u ono što želite privući!

Korak 2: Postignite jasnoću uma

Sada kada ste postavili namjeru, vrijeme je da razvijete plan djelovanja! Nema smisla u nešto slijepo srljati, bez obzira koliko želite ostvariti svoju  namjeru.

Jasnoća vizije i planiranje donose prosperitet,  a također vam mogu  dati prednost predviđanja unaprijed, tako da možete odlučiti što ćete morati učiniti kako bi pretvoriti svoje namjere u trijumf.

Dakle, ako imate namjeru izgubiti na težini, što bi mogli isplanirati?

  •  Napraviti plan vježbanja?
  •  Upisati se u teretanu?
  •  Voditi dnevnik unosa hrane?

Prije nego što nešto poduzmete, utvrdite koje korake ćete morati napraviti kako bi došli do vašeg cilja i to može biti od vitalnog značaja za vaš dugoročni trijumf. Dakle, stvorite jasnu viziju – promatrajte se na cilju! Zatim mentalno prođite kroz vaše putovanje do cilja, kako bi uvidjeli koja vrsta djelovanja će vam biti potrebna na tom putu.

Potrebno djelovanje: Zapišite pet oblika djelovanja koja će vam biti potrebna na putu prema postizanju vašeg cilja.

Korak 3: Organizirajte se

Bez organizacije i potrebnih alata, možete smanjiti  šanse za postizanje vašeg cilja. Bez obzira na to koliko jake naše namjere mogu biti, ako se ne okružimo alatima i okolinom koja nam je potrebna za ostvarenje svojih ciljeva, čak i većina tvrdoglavih ljudi mogla bi osjećati poriv za odustajanjem.

Prvo, kako bi se bolje organizirali, pokušajte planirati unaprijed razmišljajući o tome što bi vam moglo zatrebati za lakše postizanje cilja.

Na primjer, ako je vaš cilj izgubiti na težini, možete planirati unaprijed i provjeriti imate li sljedeće; prehrambene recepte, adekvatnu odjeću za vježbanje, unaprijed pripremljenu listu za kupovinu i jutarnji plan, kako bi se osigurali da ćete ostaviti dovoljno vremena za doručak.

Potrebno djelovanje: Započnite djelovati još danas! Odugovlačenje vas udaljava od izvršenja vaše namjere; napravite popis onoga što možete učiniti danas kako bi se osigurali da vas ništa neće  zaustaviti od sutrašnjeg polaska prema vašem cilju.

Korak 4: Slavite vaš napredak!

Motivacija je presudna kada želite postići određeni cilj – bez obzira koliko on bio veliki ili mali. Postizanje bilo kojeg cilja zahtijeva trud i ekstremno strpljenje, a ako se  redovito ne nagrađujemo  ili ne priznajemo svoje uspjehe, brzo možemo postati  nezainteresirani i izgubiti fokus.

Bez obzira što je vaš cilj – je li  to izgubiti na težini, ostvariti karijeru ili otići na putovanje – budite  sigurni da pratite vaš  napredak. Svaki put kada ostvarite određeni napredak – proslavite ono što ste postigli!

Potrebno djelovanje: Svakako zabilježite svoj napredak u dnevniku ili na kalendaru. Postavite sebi ključne točke – i kad ih dosegnete, čestitajte si i  zasluženo se nagradite!

Korak 5: Ne odustajte!

U nekom trenutku možda ćete biti u iskušenju da odustanete. To bi se moglo dogoditi zbog toga što osjećate kao da ne napredujete prema svom cilju dovoljno brzo, jer ste umorni ili čak zato što mislite da ste učinili dovoljno. U ovom trenutku je važno da nastavite bez obzira na sve. Jeste li ikad čuli za pojam „drugi vjetar“?

To je fenomen u trčanju na duge staze kada sportaš koji je preumoran da nastavi iznenada pronalazi snagu da nastavi. Vi, također, možete stvoriti „drugi vjetar“ kada pokušavate postići nešto. Samo ga očekujte i nemojte odustati. Da biste dobili „drugi vjetar“ pokušajte se usredotočiti na svoj cilj i zamislite koliko onda možete uživati u svom  trijumfu.

Potrebno djelovanje: Koristite mapu želja i vizualne podsjetnike iz koraka 1.

Izvor: thelawofattraction, Atma

Prijatelj vašeg uspjeha