VI IZABIRETE BUDUĆNOST

1. Izabirem biti sretan i dobro raspoložen. Imat ću na umu da je “većina ljudi sretna u onolikoj mjeri koliko odluči biti sretna”. Podsjećat ću se da je sreća u čovjeku, a ne izvan njega.

2. Izabirem da ću se prilagođavati prilikama umjesto da se trudim prilagođavati prilike vlastitim željama.

3. Izabirem brinuti se za vlastito tijelo. Gimnasticirat ću, njegovati ga i hraniti. Neću ga zapuštati ni zloupotrebljavati jer želim da mi dugo i dobro služi.

4. Izabirem posvetiti malo vremena vježbanju uma. Naučiti ću nešto korisno. Pročitat ću nešto što iziskuje napor, razmišljanje i koncentraciju. Uložiti ću svoj intelektualni kapital.

5. Izabirem učiniti nešto sebi za dušu. Napravit ću barem jedno dobro djelo ne očekujući nagradu ni dobitak. Uradit ću dvije stvari što mi inače teško padaju kako bih vježbao duh i volju.

6. Izabirem biti ugodan prema okolini. Učiniti ću sve da izgledam što bolje mogu, bit ću pažljiv i za svakoga ću nastojati naći pravu riječ. Ništa i nikoga neću kritizirati. Neću pokušati mijenjati ljude.

7. Izabirem živjeti svjesno, sada i ovdje. Neću oplakivati prošlost niti strahovati za budućnost.

8.  Izabirem pridržavati se unaprijed utvrđenog dnevnog plana. Rasporedit ću vrijeme tako da ću unaprijed znati što ću raditi narednih nekoliko sati. Klonit ću se dvaju velikih napasnika: žurbe i neodlučnosti.

9. Izabirem naći pola sata dnevno za potpuno opuštanje, pola sata kad ću moći biti sam sa sobom.

10. Izabirem riješit ću se svih svojih strahovanja. Prihvatit ću sebe kakav jesam, da se veselim i uživam u lijepom. Bez straha ću voljeti i bez straha ću vjerovati da me vole oni koje volim.

Izvor: IQ-institut

Prijatelj vašeg uspjeha