Vratite se u ono vrijeme kada ste znali kako biti pobjednik

Da biste postali pobjednik u životu ne trebate ići naprijed, ne trebate ni tražiti nova znanja koja će vas odvesti tamo, čak štoviše ne trebate ni stjecati brojne nove vještine. Potrebno je samo vratiti se unatrag, vratite se starim navikama iz djetinjstva, navikama u kojima ste bili pobjednik.

Vratite se svojim pozitivnim mislima

Sjetite se dana kada ste bili dijete. Nisu vam se po glavi vrtili promašaji i porazi iz prošlosti, štoviše niste ih ni imali. Nisu vam se ni motale crne slutnje budućnosti. Štoviše živjeli ste u sadašnjem trenutku i radovali se igračkama kojima ste se igrali ili prijateljima s kojima ste radost djelili. Stoga vratite se svojim pozitivnim mislima.

Vratite se svojoj mašti

Kada ste bili dijete ništa za vas nije bilo nemoguće. Sve što ste poželjeli, to ste i ostvarili. Možda ne neke stvari u stvarnosti, ali i vaše budno sanjanje je izgledalo jako stvarno. Sve to omogućavala vam je vaša mašta. Niste je izgubili. Samo ste je gurnuli negdje u pozadinu  i ona sada samo čeka trenutak kada ćete skinuti prašinu s nje i zaputiti se u svijet s njom.

Vratite se ustrajnosti

Kada nešto niste imali – a željeli ste, tražili ste to od svojih roditelja bez prestanka. Navaljivali ste danima, tjednima, mjesecima, dosađivali im sve dok vam nisu ispunili želju. Vratite se toj ustrajnosti! Ukoliko nešto sada želite a ne možete odmah postići – tražite to i dalje. Nemojte se umoriti, nema odustajanja dok se želja ne ostvari.

Vratite se ustajanju nakon padova

Kada ste kao dijete padali na pod, niste ostajali ležati na podu, već ste odmah ustali. Kakav god bio pad i rana, odmah biste za trenutak bili na nogama i produžili dalje. Možda vas sada život baca na pod i pitate se dali ustati i krenuti dalje. Nemojte to uopće dovoditi u pitanje, ustanite što prije i krenite naprijed prema svome cilju.

Vratite se vjeri u život

Kada ste bili dijete vjerovali ste svojim roditeljima, rodbini, prijateljima, vjerovali ste svima i istina da ste rijetko kada i doživjeli razočarenje ali opet biste sve probleme riješili i vjerovali dalje. Vjerovali ste da je život lijep i bio je lijep, vjerovali ste da nešto možete napraviti i to biste doista i napravili. Vratite se ponovno toj vjeri u život i vidjet ćete da je ona temeljni stav pobjednika.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha