Zadrži svoje vrijednosti u odnosu!

Zadrži svoje vrijednosti u odnosu, nemoj ići za nekoga u kome ćeš morati potpuno utopiti svoj „ja“, potpuno ugušiti svoju osobnost i potpuno izbrisati sve svoje karaktereistike.

Idi nekome tko će razumijeti tvoju tišinu, tko te neće na silu izvoditi iz nje i tko će te ispred nje stajati i čekati da s njime započneš novi razgovor. Zadrži svoje vrijednosti u odnosu, nemoj ići nekome tko će upravljati tvojim emocijama već netkom tko će ih razumijeti.

Zadrži svoje vrijednosti u odnosu, nemoj da ti netko govori da se zbog ljubavi prema njemu moraš odreći svih svojih hobija i starih navika, nekome tko će svaki dan tvoje prošlosti pokušati izbrisati kao da nikada nije ni postojao. Kada zatrebaš nečiji vjetar u leđa nemoj ići nekome tko neće razumijeti zašto si slaba i zašto trebaš nekoga da te pogura, idi nekome tko će ohrabriti tvoje snove, tko će te podići kada padneš.

Zadrži svoje vrijednosti u odnosu, nemoj pristajati da netko odjednom postane neizbježan dio tvoga života pa da kasnije počne njime manipulirati. Čitaj ljude, nisu ono što govore o sebi, ljudi su ono kako se ponašaju prema tebi. Nauči razliku između  sladunjavih riječi koje se govore iz interesa i lijepih riječi koje se govore iz srca tako što ćeš uvijek propitivati sve aspkete odnosa i ne dopustiti da te iti jedan znak zablješti da ne vidiš sve ostale.

Zadrži svoje vrijednosti u odnosu i dopusti da drugi zadrži i svoje, neće nitko nikome biti konkurencija, neće ništa biti višak, neće smetati što se suprotnosti privlače ili odvlače. Život ne postaje toliko nepodnošljv ni kada su pokraj nas nepodnošljive osobe koliko postaje nepodnošljiv kada se odreknemo svojih vrijednosti i počnemo se pretvarati da smo nešto što nismo. Tada nam nema spasa, tada nas ni drugi ne može usrećiti. Zadrži svoje vrijednosti, to je jedini sigurnu put u bolju zajedničku budućnost.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha