Zagrlite svoje bližnji što češće!

Velika je i neizmjena snaga jednog običnog ljudskog zagrljaja.

Kada se nađemo u problemima do grla, i ne znamo što i kako dalje, odjednom se nađe netko čija nam blizina i dodir istopi sve životne probleme i pitamo se gdje su i kako su nestali. Kada nam se čini da je naš život samo jedan tunel i gledajući naprijed vidimo samo mrak na kraju tunela, zagrljaji su ono svjetlo koje nam iznenada vraća izgubljenu nadu i govori: Nisi sam, imaš mene.

Grlite svoje bližnje, grlite ih što češće, jer nikada ne znate kada će se vaši životi morati razdovojiti, a daljina između njih će postati toliko velika i boljeti da ćete samo s tugom u srcu sjećati trenutaka kada ste bili zajedno i pitati se zašto se niste više grlili, više polagali u one male znakove ljubavi. Pitat ćete se zašto više niste uživali u zajedništvu i blizini tijela kada ste mogli? Jer tijela mogu zbližiti i duše, a duše jednako tako mogu i zbližiti tijela. Zbog čega ste odabrali biti stranci?

Grlite svoje bližnje svakoga dana jer vrijeme se ne vraća, vrijeme nikome ne prašta, grlite jer to najbolja prilika da rastete kao pojedinac ali i rastete kao par. Grlite da osjetite srce koje kuca, koje osjeća, koje pati, koje živi za vas. Grlite da imate razloga jednoga dana reći da ste živjeli svoj život intenzivno i da je zajedničko vrijeme koje ste proveli poput vremena kojega možete zamisliti samo u raju.

Ne bojte se zagrljaja, ne bojte se da ćete možda biti povrijeđeni, jer mnogo više ćete izgubiti ako nikada ne doživite tu ljepotu, nego vam možda ona jednoga dana postane bolnom točkom sjećanja u vašem životu. U njemu je vaša moć koju ćete predati drugome i tuđa moć koja će biti predana vama. U njemu je vaša ljubav koju ćete predati drugome i tuđa ljubav koja će biti predana vama. Ima li što više od toga?

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha