Zakaže čovjek kada prestane biti čovjek!

Sve može zakazati, pa i čovjek.

A zakaže onda kada se prestane pitati što je ispravno i krene za onim što je lakše, zakaže onda kada radi samo stvari koje podižu njegov ego, a zapostavi ono što ga izgrađuje kao osobu. Zakaže čovjek kada prestane voditi računa o ciljevima koje je postavio i postane mu jedino bitno kakav je u tuđim očima te se u sebi podijeli u dvije osobe, ona koja je stvarno i ona koja se prikazuje pred drugima.

Sve može zakazati, pa i čovjek. A zakaže kada prestane komunicirati s drugima ne zato što su oni pogriješili već zato što je on pogriješio a drži se preponosnim da se ispriča. Zakaže kada odbaci oko sebe one ljude kojima je nekoć bio okružen jer odjednom sebi stavi u glavu da od njih više nema koristi pa mu više i ne trebaju. Zakaže čovjek kada počne voditi računa samo o fizičkoj snazi pa se onda slomi na jednoj običnoj sitnici.

Sve može zakazati, pa i čovjek. A zakaže kada se prestane prema drugima odnositi s poštovanjem i pomisli da je veći od njih pa mu to više ne treba. Zakaže kada se počne igrati s drugima, s njihovim osjećajima kockajući se kao da su to neki njegovi trofeji u životu. Zakaže čovjek kada prestane slušati svoje srce a počne samo voditi računa što kaže njegov razum i onda se nakon nekog vremena izgubi i pita što se događa s njegovim životom.

Zakaže čovjek kada prestane biti čovjek i kada neke nevažne, beznačajne i besmislene stvari stavi ispred toga, zakaže kada postane svejedno tko je u njegovom životu a tko nije a počne voditi računa samo o nekim stvarima. Srećom sve pogreške može ispraviti na vrijeme ako shvati da to što je čovjek vuče neku odgovornost. Kako god bilo život ga prije ili kasnije dovede pred goli zid a onda na naplatu dođu sve stvari koje je počinio.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha