Želite li bolje društvo? Postanite pozitivnija osoba!

Osobe koje isijavaju zdravom pozitivnom energijom neprocjenjivi su dragulj koje ovo društvo danas treba više od ičega.

U vremenu u kojem gotovo svaka vijest širi strah, nepovjerenje, zabrinutost i nemir beskrajna je vrijednost osobe koja odiše pozitivnošću, osobe koja se ne usmjeruje na negativnosti drugih ljudi, već u svakom otkriva nešto pozitivno, koliko god to bilo malo. Doista biti takva osoba nije neki posebni dar sudbine, već je stvar osobnog odabira kao i ozbiljnog rada na sebi i svojim osobinama.

Dakako da nije lako odsijevati pozitivnošću, i nikada ne biti ranjen negativnim. Sve nas pogađa loša riječ drugoga o nama, mrzovoljan pogled, skrivene namjere, prijetvornost i licemjerje. No prije svega stvar je prioriteta i odluka.  Želimo li biti osoba kojom će upravljati okolnosti ili ćemo sami postati kreatori svoga života. Umjesto da paradigma našeg djelovanja bude „izvana prema unutra“ neka naša paradigma postane „iznutra prema vam“. Što to znači?

Vrijednost je ono što mi jesmo, a ne društveno mišljenje o nama. U sebi možemo prepoznati sav potencijal potreban za izgradnju boljega društva. No treba doći do te razine razmišljanja, promijeniti stari okvir u kojem sebe vidimo i cijenimo onako kako to čine drugi. Krenuti od sebe znači ne pitati se i ne razmišljati što će pomisliti i reći drugi jer smo svijesni beskrajnog unutarnjeg izvora od kojega napajamo svoj život i djelovanje.

Želite li bolje društvo postanite pozitivnija osoba, postanite osoba u čijem biste društvu vi željeli biti. Postanite onaj koji pokazuje smjer i prestanite biti kritičar koji nema drugog cilja nego da popljuje sve oko sebe samo zato što nije zadovoljan svojim životom. Unutarnje zadovoljstvo odrazit će se na sve ono što jeste i imat ćete snagu svaki dan započeti i završiti pozitivno. Samo ovo činiti znači imati mogućnost mijenjati svijet. Zar ima nešto više od toga?

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha